Ženy musia vedieť povedať čo chcú.Adobe Stock
StoryEditor

Spôsob, ako zaručene dosiahnete orgazmus. Tu sú tri jednoduché kroky!

30.09.2022, 11:46
Vzťahy

Sex by nemal byť len snahou prísť sa do „finále“. Spoločné milovanie je o ceste sa k nemu dostať vzájomne a užiť si pôžitok ako partneri. Každý sa, ale nakoniec chce dopracovať k tomu pocitu – orgazmu. S dosahovaním vyvrcholenia však majú problém častejšie ženy ako muži. Výskum prezradil čo treba zmaniť a ktoré ženy s tým nemajú problém.

V každom druhu sexuálnej hry je komunikácia veľmi kľúčová. Zákon nielenže doslova vyžaduje súhlas, ale súčasťou by mala byť aj schopnosť povedať svojmu partnerovi, čo chcete, ako a kde. Je to najlepší spôsob ako si zaistiť maximálne potešenie. Ideálne je viesť tieto konverzácie pred sexuálnou hrou, ale rovnako účinné je viesť partnera počas sexu. To znamená požiadať ho o to, čo chcete, buď slovami alebo rečou tela. Pamätajte si, že partner vaše myšlienky nečíta, aj keď by sme to tak chceli.

Ak vás pravidelná sexuálna rutina nevzrušuje, experimentovanie s dotykom nových oblastí v rôznych časoch s rôznymi časťami tela je ďalším krokom k vyriešeniu záhady orgazmu. Čím lepšie poznáte svoj rytmus tela o to lepšie môžete svojho partnera naučiť ako má s vami zaobchádzať.

 

Problémom dosiahnutia orgazmu sa zaoberali odborníci a poznajú riešenie tohto problému. V štúdii uverejnenej v Archives of Sexual Behavior píšu o troch základných krokoch, ktoré vám zaručia orgazmické finále. Ide o jednoduchý sled aktivít, ktoré s trochou snahy dokáže každý. Vedci prostredníctvom online dotazníka zbierali informácie od 52 000 heterosexuálnych, homosexuálnych aj bisexuálnych mužov a žien vo veku od 18 do 65 rokov. Kládli im otázky venované téme sexu, medzi ktorými bola aj otázka o orgazme a o tom, ako často ho s partnerom alebo partnerkou dosahujú. Aby odborníci zistili, ako sa páry dopracúvajú k vyvrcholeniu, pýtali sa, ako často mávajú orálny sex, či sa o sexe rozprávajú a ako sú s jeho kvalitou spokojní.

Heterosexuálne ženy sú na tom najhoršie

Nikoho to neprekvapilo, no jedným z výsledkov štúdie je fakt, že ženy si užívajú orgazmus najmenej a nedosahujú ho tak často ako ostatní účastníci prieskumu. Len malá časť prípadov je však spojená s fyziologickým problémom. Najčastejšie orgazmu bráni psychický blok alebo neschopnosť komunikácie s partnerom.

 

Medzi účastníkmi výskumu sa našlo množstvo žien s rôznorodou orientáciou, ktoré dosahovali „vrchol“ takmer pri každom sexuálnom styku. Vedci zhromaždili na základe ich odpovedí faktory, ktoré prispeli ku kladným pocitom z ich sexuálneho a partnerského života.

 

Ženy, ktoré mali orgazmus takmer pri každom sexuálnom styku:

  • Majú častejšie orálny sex
  • Užívajú si styk s partnerom viac ako 15 minút
  • Neboja sa povedať v posteli, čo chcú a po čom túžia
  • Erotickým myšlienkam sa nebránia ani vtedy, keď s partnerom nie sú v jednej miestnosti – posielajú si navzájom správy so sexuálnym podtónom alebo sa dráždia počas telefonovania
  • Chvália výkony svojho partnera v posteli
  • Nosia príťažlivú spodnú bielizeň
  • Skúšajú nové sexuálne pozície
  • Experimentujú so stimuláciou análneho otvoru
  • Otvorene hovoria o svojich sexuálnych fantáziách
  • V intímnych chvíľach partnerovi hovoria aj „neslušné“ slová a slovne ho stimulujú
  • Sú vo vzťahoch spokojnejšie

 

 

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 22:44