Niektoré signály vám jasne povedia, či váš partner žiarli na váš úspech.dreamstime
StoryEditor

Dopraje vám partner úspech? Tieto signály napovedajú, že na vás žiarli

15.05.2023, 10:00
Vzťahy

Dnes už nie je žiadnou výnimkou, že aj na vyšších pracovných pozíciach sa objavujú emancipované a cieľavedomé ženy. Rovnako často sa však, žiaľ, stretávame s porovnávaním a s názorom, že muž by mal byť živiteľom rodiny a žena by sa skôr, ako o svoje kariérne úspechy, mala zaujímať o rodinu. Navyše, ak sa ocitnete v pozícii, kde v pracovnom prostredí hrá váš partner alebo manžel „druhé husle“, ani okolie si žiaľ nenechá ujsť príležitosť k uštipačným poznámkam.

Poznámky okolia, ale aj nedostatok sebavedomia môžu spôsobiť, že váš partner na vás začne žiarliť. A to je oproti žiarleniu na muža, ktorý na vás počas obeda šiel oči nechať, úplne iná káva. Aj tieto signály vám prezradia, či na vás váš partner žiarli.

Zaužívané stereotypy

Problém rodových stereotypov je veľmi diskutovaná téma. Kiež by sme mohli povedať, že len staršie generácie razia názor, že muž má zarábať peniaze a žena sa má doma starať o deti a čakať na neho s uvarenou večerou. Faktom je, že tento názor zdieľajú aj niektorí, predovšetkým muži, ktorí teda rozhodne nepatria k starším ročníkom. Na pozore sa majte, ak ste vstupom do manželstva vyfasovali aj svokru, ktorá sa na vaše úspechy a kariéru pozerá zvrchu. Stačí, ak dá svojmu synáčikovi nejaké rozumy a oheň je na streche. Ak prídete domov okrem povýšenia naviac ešte aj s väčšou výplatou, bude to chcieť naozaj dostatočne sebavedomého muža, ktorý váš úspech nebude považovať súčasne za jeho neúspech. Práve naopak. Bude sa s vami tešiť, podporí vás a dopraje vám takúto satisfakciu, pretože vie, koľko úsilia vás to stálo. A okrem toho, karta sa môže časom obrátiť.

Podceňovanie

Jedným zo signálov, že váš partner žiarli na vaše úspechy alebo na pozíciu, ktorú ste práve dosiahli, môže byť podceňovanie. Výsmech z toho, že čo už to len ste za manažérku, keď pod sebou máte iba päť ľudí. Alebo za čo vám zvýšili plat, keď aj tak nič nerobíte. Alebo len obyčajnou poznámkou, že to, čo robíte vy, by dokázal robiť každý. Neuzná, že ste si svoje nové miesto tvrdo odpracovali a len svojou šikovnosťou ste dosiahli to, kde ste teraz. Naopak, on tvrdí, že ste mali LEN šťastie.

Nezáujem

To, že niečo nie je v poriadku, vám môže signalizovať aj nezáujem. Jeho chabé reakcie na vaše nadšené rozprávanie o tom, čo ste v práci zažili a ako vás niekto pochválil za váš výkon, sú znakom toho, že na váš úspech žiarli. Nikdy sa vás sám neopýta, ako bolo v práci, či je všetko v poriadku, prípadne či sa vám vaša nová funkcia páči.

Peniaze

Téma peňazí je už aj tak vo vzťahoch dosť ošemetná. Ak k tomu zarábate viac ako váš partner, v niektorých prípadoch to môže byť úplná pohroma. Nedajbože zatúžite po novom gauči a navrhnete, že ho pokojne zaplatíte. Hneď budete obvinená z toho, že sa vyťahujete, že zarábate viac a že ho tým chcete len ponížiť. A pritom ste len nechceli siahať na rodinný rozpočet a chceli ste, aby z vašich zarobených peňazí mala úžitok celá rodina. Rovnaké reakcie čakajte aj v prípade, že navrhnete platenie v reštaurácii. A ak ste práve kúpili letenky a chcete žiarlivca pozvať na predĺžený víkend, rovno to zabaľte. Aj v tomto prípade to bude považovať z vašej strany len ako ďalšiu pod pásovku, ako mu dať najavo, že ste niečo viac.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 18:17