Má váš partner intímnejší vzťah so svojím kamarátom než s vami?dreamstime
StoryEditor

Má váš partner intímnejší vzťah so svojím kamarátom ako s vami? Zistite, či neprežívate bromance

03.09.2022, 06:00
Vzťahy

Ženy majú kamarátky, ktorým sa môžu zdôverovať so svojimi každodennými radosťami a problémami, muži naopak kamarátov, s ktorými chodia na pivo, sledujú seriál alebo hrajú hry. V súčasnosti sa však do popredia dostáva nový fenomén zvaný bromance, a teda keď má váš partner intímnejší vzťah so svojím kamarátom než s vami.

Bromance je platonický vzťah, kedy si dvaja muži prejavujú náklonnosť, preberajú svoje problémy, radia sa, zdieľajú svoje pocity a podporujú sa. V podstate môžeme povedať, že sa jedná o kamarátsky vzťah, ktorý je oveľa typickejší pre ženské pokolenie. Kedysi to fungovalo tak, že sa ženy stretávali so svojimi priateľkami preto, aby sa mohli niekomu zdôveriť s problémami či radosťami a muži si, naopak, za kamarátmi chodili oddýchnuť. Buď sa spolu vybrali na pivo, hrali videohry alebo sledovali televíziu. V súčasnosti sa však v partnerských vzťahoch môžete často stretnúť s tým, že muž má omnoho intímnejší vzťah so svojím kamarátom než s partnerkou. Prečo sa vzťahy medzi mužmi tak zmenili?  

Muži zbúrali všetky stereotypy

Mužom sa už odmalička snažila spoločnosť vštepiť presvedčenie, že svoje emócie by najavo prejavovať nemali, takisto by nemali pôsobiť zraniteľne a zdieľať svoje pocity s inými mužmi, pretože to nie je mužské, ale slabé a zženštilé. Práve z toto dôvodu sú mužské priateľstvá často založené len na spoločných záujmoch ako šport, oddych pri pive či sledovanie obľúbených seriálov. Naopak, s príchodom bromance sa tieto vzťahy postupne začali meniť. Muži zbúrali všetky stereotypy a rozhodli sa, že nebudú skrývať svoju potrebu po intímnejšom vzťahu s priateľom, ktorému sa môžu zdôveriť a nemusia sa pretvarovať.

Kamarát im dá blízkosť, žena sex

Mnohí muži túžia po takomto vzťahu práve z toho dôvodu, že pred partnerkami sa musia pretvarovať, sú súdení a neustále sa pri nich musia mať na pozore, aby nepovedali niečo nevhodné. Takéto problémy im pri kamarátoch nehrozia. Pri nich sa môžu cítiť voľne, sami sebou a najmä slobodne. Samozrejme, takéto intímne priateľstvá medzi mužmi so sebou nesú veľké množstvo benefitov. Muži sú tak emocionálne stabilnejší, spokojnejší, vedia lepšie komunikovať a riešiť konflikty. Na druhej strane, ak nájdu muži vo svojich priateľoch takéhoto silné puto, ženy tak pre nich začnú predstavovať len možnosť sexuálneho uspokojenia a ničoho iného. Takisto mávajú takýto muži väčší problém s osamostatnením sa, hľadaním vzťahu či založením si rodiny.

Každá karta má dve strany

Síce sú takéto mužské priateľstvá vynikajúce na zlepšenie psychického zdravia, bromance častokrát prekračuje hranice. Mnohokrát totiž kamarátsky vzťah nahradí všetko to, čo by mal muž prežívať so ženou. V partnerskom vzťahu predstavuje bromance takisto veľký problém. Keďže sa bude muž so všetkým zdôverovať svojmu kamarátovi, s partnerkou sa prestane baviť o spoločných pocitoch a problémoch, ktoré sa vo vzťahu vyskytnú. Na druhej strane by sa nad tým mali zamyslieť aj ženy. Ak mužom odopierame sex, sme na nich agresívne a chováme s k nim ako k malým deťom, postupom času z nich vyženieme všetku mužnosť. Je dosť možné, že ak zmeníme postoj my, zmenia ho aj oni.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
01. máj 2024 20:27