Randiť so starším alebo mladším mužom, čo je podľa vás lepšie?unsplash
StoryEditor

Randíte s mladším alebo starším mužom? Láska možno nepozná vek, ale na toto sa musíte pripraviť

18.08.2022, 15:00
Vzťahy

Hovorí sa, že vek je len číslo a v láske nezohráva až tak dôležitú úlohu. Veď predsa, ak sa dvaja ľudia naozaj milujú, nemalo by záležať na tom, koľko majú rokov. No pozor, nemusí to platiť vždy. Pozrite sa na výhody a nevýhody vo vzťahu s mladším, ale aj starším mužom.

Je dôležité vedieť, čo môžete od vzťahu očakávať. Tak ako sa partnera pri prvých stretnutiach pýtate na jeho záľuby, povolanie či sny, takisto vás zaujíma aj jeho vek. Totiž práve podľa neho môžete aspoň sčasti zistiť, ako by mohol vyzerať váš vzťah v budúcnosti. Toto sú výhody a nevýhody randenia s mladším, ale aj starším mužom.

Vzťah s mladším mužom

Na ženy, ktoré si nájdu mladšieho partnera, zvyknú mnohí pozerať cez prsty. Ľudia si totiž väčšinou myslia, že mladý zajačik si našiel zrelú karieristku len kvôli peniazom a ona kvôli pocitu omladenia. Skúste však na chvíľu zahodiť všetky predsudky. Ak sa rozhodnete chodiť s mladším mužom, v prvom rade je dôležité spomenúť, že si vás bude viac vážiť. Na zrelú, úspešnú a krásnu ženu bude takýto partner nahliadať s rešpektom a dá vám to jasne najavo. Neustále vám bude preukazovať úctu a dokonca si vás môže vážiť viac než seba. Zároveň sú mladí muži zábavní, plní energie a nenechajú si ujsť žiadnu párty. Tento fakt môžete brať ako výhodu, ale aj nevýhodu. Na jednej strane vás takýto vzťah môže naozaj omladiť a vrátite sa do čias, kedy ste si vedeli užívať život, no na druhej, ak je pre vás prvoradá kariéra a na večierky nemáte čas a chuť, môže vás to veľmi obmedzovať. Stáva sa však aj to, že sa žena pri mladšom mužovi začne báť starnutia, že ju partner opustí a nájde si mladšiu. V takomto prípade by ste mali zvážiť, či má vzťah s mladším partnerom do budúcna naozaj zmysel.

image

Mladší partner vás môže omladiť a priniesť do života energiu.

unsplash

Vo všeobecnosti platí, že by žena mala reprezentovať muža, no môže to platiť aj naopak. Hoci môžete byť sebavedomou a krásnou ženou, prečo by ste sa aj vy nemohli pochváliť tak dobre vyzerajúcim mužom po vašom boku? Naopak, nevýhodou takéto vzťahu môže byť to, že mnohé ženy majú tendenciu starať sa o svojho mladšieho partnera. Nejde však o to, že by sa z nich stávala jeho druhá mama, ale majú v sebe pud starostlivosti a ochraňovania. V takomto momente je dôležité zistiť, či to partnerovi nevadí, pretože niekomu to vyhovovať môže, iný môže túžiť po rovnocennom vzťahu. Vždy by ste však mali myslieť na to, že ak s partnerom viete komunikovať, robiť kompromisy a dopĺňať sa, každý vzťah má šancu.

Vzťah so starším mužom

Preferencie žien sú rôzne a narozdiel od tých, ktorých priťahujú mladší muži, existujú aj ženy, ktoré vyhľadávajú starších partnerov. Aj pri takýchto vzťahoch existuje veľké množstvo predsudkov, a to najmä v prípade, ak je partner dobre finančne zabezpečený. Túto skutočnosť môžete považovať za nevýhodu, ale aj výhodu, ak vám na názore iných nezáleží. Starší muži bývajú zodpovední a spoľahliví. Vedia, ako svet funguje alebo ako zabezpečiť a vyriešiť veci bez toho, aby ste o tom vedeli. Okrem toho, že starší muži disponujú takýmito schopnosťami, mávajú aj viac skúseností v oblasti lásky a sexu, ktoré určite ocení každá žena. Na druhej strane bývajú veľmi sebavedomí a nezávislejší. Táto skutočnosť môže byť skvelá v prípade, ak nepotrebujete dostávať správy o každom jeho kroku či rozhodnutí.

image

Starší partneri bývajú zodpovední a spoľahliví.

unsplash

Tak ako pri vzťahu s mladým mužom, tak aj so starším môžete byť reprezentatívne. Stáva sa totiž, že si ani nebudete uvedomovať, koľko má rokov, pretože sa pri vás bude snažiť o seba starať a udržiavať v kondícii. Jednoducho, omladíte ho. Starší partner môžno už býva sám, a preto s ním nebudete musieť riešiť veci ohľadom upratovania či varenia. Naopak, niektorí muži bývajú so svojimi rodičmi aj po tridsiatke, sú zvyknutí, že sa o nich niekto stará a v takomto prípade môže byť vzťah veľmi ťažký. Pri každom partnerstve však myslite na to, že aj keď je medzi vami veľký vekový rozdiel, pre niečo ste sa stretli a nič sa nedej len tak.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 17:36