Kamarátstvo s výhodami má svoje pozitívne stránky, ale aj negatívne. Na toto si dajte pozor.pinterest.com
StoryEditor

Nehrozia výčitky, nevera ani konflikty. Toto vám môže priniesť, ale aj zobrať vzťah iba na sex

15.08.2022, 15:00
Vzťahy

Kamarátstvo s výhodami v súčasnosti využíva veľké množstvo ľudí. Lákavé je najmä z toho dôvodu, že si naplníte svoje potreby vášne, no stále zostávate single. Síce neriešite žiadne city, výčitky, neveru či konflikty, ale môže sa zo dňa na deň stať, že sa zamilujete. Toto vám môže priniesť, ale aj zobrať vzťah iba na sex.

Kamarátstvo len na sex alebo priateľstvo s benefitmi sa stáva čím ďalej, tým viac populárne nielen medzi mladými ľuďmi, ale aj staršou generáciou. Síce so sebou prináša veľké množstvo výhod, ale aj negatív, na ktoré by ste mali myslieť skôr, než sa do takéhoto typu vzťahu pustíte. Veď predsa, byť pripravení je omnoho lepšie ako byť nepríjemne prekvapení.

Dostupný sex, väčšia spokojnosť a voľnosť

V prvom rade je vzťah iba na sex vynikajúci v tom, že sa nebudete cítiť sami, ale ani zaviazane. Pri kamarátstve s výhodami nemôžete partnerovi vyčítať, že má okrem vás aj niekoho iného. Zároveň, ak mávate problém s vernosťou a nie ste pripravení žiť s jedným partnerom, v tomto vzťahu sa môžete cítiť spokojnejšie a bez zbytočného stresu. Môžete žiť taký štýl života, aký vám vyhovuje a navyše tým nikoho nezraníte. Predovšetkým, sex je pre vás dostupný kedykoľvek a kdekoľvek, a to všetko bez záväzkov, ťažkých rozhovorov a premýšľania o tom, či sa k sebe naozaj hodíte. Keďže je to otvorená forma vzťahu, nemusíte riešiť konflikty týkajúce sa domácnosti, kupovať si darčeky na sviatky alebo sa stretávať s rodinou či priateľmi druhej strany. Síce môže byť priateľstvo s výhodami ideálnym riešením sexuálnych potrieb, bez zodpovednosti a pravidiel, no má aj svoje negatíva.

Zlomené srdce či samota do konca života

Ak sa rozhodnete mať vzťah iba na sex, nečakajte, že vám niečo dá do budúceho partnerského života. Áno, posteľové kvality si môžno vylepšíte, no tie vzťahové určite nie. Predovšetkým, jednou z najčastejších vecí, kvôli ktorej takéto typy vzťahov pohoria, je láska. Môže sa totiž stať, že zo dňa na deň sa jeden z vás zamiluje. Bohužiaľ, city nemôžete ovplyvniť a pri intímnom živote s nimi jednoducho musíte počítať. Zároveň, ak pocity nebudú obojstranné, z nezáväzného vzťahu môžete odísť so zlomeným srdcom. To sa však môže stať aj v prípade, že si jeden z vás nájde toho pravého. Neukončíte tak len intímne stretávanie, ale spolu s tým prídete o spriaznenú dušu a kamarátstvo.

 

Síce sa budete môcť milovať kdekoľvek, no vždy len s ochranou. Keďže spolu neplánujete budúcnosť, nežijete v jednej domácnosti ani sa nechystáte na vážny vzťah, nemôžete riskovať nehodu alebo nejakú pohlavnú chorobu. V konečnom dôsledku môže byť pre vás kamarátstvo s benefitmi veľmi nebezpečné. Ak si totiž zvyknete na takúto formu vzťahu a bude sa vám páčiť, omnoho radšej tak po zvyšok života zostanete sami. Ďalším problémom je, že ak si nájdete partnera, no nebudete sa vedieť odpútať od kamaráta na sex, na začiatku nového vzťahu sa tak veľmi rýchlo môžete dopustiť nevery. Stojí vám to naozaj za to?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 22:43