Aj vzťahy podliehajú novým trendom. A nie vždy sú príjemné.Dreamstime
StoryEditor

Čudné trendy dnešných vzťahov: Počuli ste už o casperingu, piggingu alebo benchingu?

15.06.2022, 18:00
Vzťahy

Nezdá sa to, ale i zoznamovanie, randenie a rozchody majú svoje trendy. A niektoré z tých súčasných sú... prinajmenšom nevkusné.

Caspering alebo ťahá vás za nos

Názov odkazuje na roztomilú postavičku ducha Caspera z rovnomenného rodinného filmu. Na rozdiel od ghostera, ktorý zo dňa na deň zmizne, udržuje casper ilúziu vzťahu, aj keď vie že nemá budúcnosť. Slovenčina má pre takéto správanie priliehavé spojenie: mazať med okolo úst, chodiť okolo horúcej kaše, ťahať za nos. Casper sa snaží vykrútiť z každej ďalšej schôdzky, zo zoznámenia sa s rodičmi, spoločného bývania. Niekedy dúfa, že to jednoducho nejako samo vyšumí.

Ako sa k tomu postaviť: Najprv musíte ohľaduplný a klamársky caspering identifikovať. Osvedčilo sa milého caspera vyzvať, aby sa prestal správať šetrne a postavil sa k veci dospelo, pretože aj náplasť je lepšie strhnúť raz.

Benching alebo odsunul vás na vedľajšiu koľaj

Slovíčko bench znamená v angličtine lavica. Predstavte si hráča, ktorého tréner pošle na striedačku – to ste pri benchingu vy. Sedíte na lavičke ako záloha a čakáte, kedy a či vás vôbec pustia na ihrisko. Ste náhradníčka. Ako to vyzerá v reáli? Dotyčný s vami komunikuje hlavne prostredníctvom správ a sociálnych sietí. Vlastne skôr odpovedá, pretože málokedy napíše ako prvý. Udržuje kontakt, ale stretnúť sa nechce. Na druhej strane vás neodmieta a tu a tam vo vás nenápadne zobudí nádej. Benching sa často objavuje u mužov aj u žien, keď nemajú uzavretý vzťah z minulosti, ale nechcú stratiť novú známosť.

Ako sa k tou postaviť: Áno, niektorí ľudia sa nehrnú do záväzkov a potrebujú dlhší čas, kým sa zblížia. No tento dôvod by nemal byť ospravedlnením toho, že vás vníma ako zadné dvierka. Čím skôr sa z jeho pazúrov vyslobodíte, tým skôr si buď on niečo uvedomí, alebo sa pre niekoho iného stanete zaslúženou hlavnou cenou.

Pigging alebo stavil sa o vás

Piggy znamená v angličtine prasiatko, takže pokojne môžeme povedať, že toto je poriadna vzťahová „prasáreň“. Navyše je to, bohužiaľ, najmä medzi mladými móda, ktorú môžete vidieť aj v tínedžerských filmoch. Chlapec nadviaže vzťah s dievčaťom, o ktoré by inak vôbec nestál len preto, že sa stavil s priateľmi. Vyvolá v nej dojem, že je milovaná, a následne sa jej verejne vysmeje alebo ju inak poníži.

Ako sa k tomu postaviť: Odsúdiť to! Pretože na tom vážne nie je nič zábavné, aj keď si dospievajúci chlapci myslia opak. Postihnuté dievčatá mávajú depresie, pocity menejcennosti, a dokonca aj sebadeštruktívne myšlienky.    

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 05:56