Máte práve vy vlastnosti, ktoré mužov najviac priťahujú.pexels
StoryEditor

Aký typ žien najviac priťahuje mužov? Ak máte tieto vlastnosti, ste pre chlapov výhrou

02.06.2022, 09:00
Vzťahy

Začiatky vzťahov bývajú aj o tom, že sa snažíte zapôsobiť a zapáčiť sa novému objektu záujmu. Častokrát sa správate tak, ako by sa od vás očakávalo a robíte to, o čom viete, že tomu druhému imponuje. To, že vlastne zároveň popierate samy seba vám v tom momente nepríde ničím zvláštne. Ak si však myslíte, že muži túžia po partnerke, ktorá bude robiť veci tak, ako chcú oni sami, ste na veľkom omyle, milé dámy.

Vedci z Queenslanskej univerzity najnovšou štúdiou búrajú všetky mýty o tom, že mužov priťahujú domasedky bez názoru. Zároveň prieskum hovorí jasnou rečnou. Emancipované ženy, ktoré vedia prejaviť svoj názor, pôsobia na mužov ako magnet.

Nová doba

Konečne prichádza zmena a muži netúžia mať doma po svojom boku utiahnutú žienku, ktorá s nimi bude nemo súhlasiť a pritakávať na všetko, čo hlava rodiny povie. Podľa vedcov totiž mužom dodáva sebavedomie aj to, ak majú po svojom boku inteligentnú a sebavedomú ženu, ktorá vie čo chce a nebojí sa to nahlas prezentovať. Navyše, ak s ňou muž súhlasí, nehovorí sa o ňom ako o chudákovi, ktorý je pod papučou. Konečne. A vám zas určite lichotí, že sa partner dokáže za vás postaviť a ste vo vzťahu rovnocenné. Alebo?

Dobrovoľníci z celého sveta

Aby ste si teda nemysleli, že takto uvedomelí sú len muži na opačnej strane zemegule, tak je nevyhnutné dodať, že prieskum bol robený na tisícoch mužov, ktorí boli registrovaní na rôznych zoznamovacích portáloch po celom svete. Vo vyplnenom dotazníku dominoval fakt, že po submisívnej polovičke túžilo len zanedbateľné percento z nich. Dokonca bola táto vlastnosť príčinou rozpadu ich predošlých vzťahov.

Koho chlapi chcú?

V skratke by sa dalo povedať, že muži hľadajúci partnerku na dlhodobý vzťah, túžia po žene, ktorá bude ženská, éterická bytosť plná lásky, no bude prihliadať aj na svoje vlastné potreby a ciele. Má to byť inteligentná, sebavedomá a silná žena s názorom a jej pozornosť a lásku si chlap musí zaslúžiť. Ak má navyše dotyčná zmysel pre humor, má to vyhraté. Vtipnú babu by po svojom boku chcel mať takmer každý zúčastnený respondent. A pre všetky z vás, ktoré žijú aktívny život, je tu skvelá správa. Mužov priťahujú ženy, ktoré majú záujmy a sú radi, keď ich jediným revírom nie je len domácnosť a práca.

Samotní psychológovia hovoria o tom, že ženy pred mužmi skrývajú svoje schopnosti, nadanie, vedomosti, ale aj svoje pravé ja len preto, že sú presvedčené o tom, že by to pre ich vyvolených nebolo dostatočne príťažlivé. A pritom, muži nás chcú presne také!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 19:12