Nečakajte od neverných žiadne rafinované výhovorky.pexels
StoryEditor

Podozrivo milý a zrazu športuje? Nemusí to byť len tak bez dôvodu, poznáme najčastejšie klamstvá neverníkov

30.05.2022, 09:00
Vzťahy

To, že rozvodovosť stúpa je fakt, ktorý sa nedá poprieť. Mnoho párov však žije spolu v domnení, že je všetko v poriadku, no aj napriek tomu medzi nimi došlo k nevere. Čo je ešte viac zarážajúce, častokrát práve počas tohto obdobia k sebe bývajú nezvyčajne milí a pozorní. Odborníci odhalili pár najčastejších lží, ktorými neverníci zakrývajú svoje konanie.

Podozrivé správanie nemusíte odhaliť na prvý pohľad. Tí, ktorí podvádzajú, sú predsalen ostražití a opatrní. Na to, aby v žiadnom prípade neboli odhalení, si dávajú veľký pozor.

Odtajnili svoje výhovorky

Britskí výskumníci v nedávnej štúdii oslovili viac ako dvetisíc dobrovoľníkov oboch pohlaví. Všetci zúčastnení už mali minimálne jednu skúsenosť s neverou. Žiaľ, dalo by sa povedať, že len vo veľmi malom percente z nich ostalo len pri jednom zlyhaní. Asi aj tu platí, že s jedlom rastie chuť. V každom prípade, respondenti prezradili všetky svoje výhovorky, ktoré používali počas obdobia, kedy zablúdili do cudzej spálne. Niektorým ich polovičky na toto pošmyknutie sa dokonca nikdy neprišli. Iným sa to podarilo skrývať dokonca roky.

Prečo boli neverní?

Zakázané ovocie najviac chutí a pokušenie je častokrát oveľa silnejšie ako sľub, ktorý svojmu partnerovi dali. Toto bol jeden z dôvodov, ktorý uviedlo až 26 % z opýtaných. Nedostatočná frekvencia sexu so svojim partnerom bola dôvodom k nevere až v prípade 29 % opýtaných. Takmer polovica zo všetkých respondentov svoj úlet ospravedlnila tým, že sa im doma nedostala dostatočná pozornosť. Nech už je to akokoľvek, v prvom rade si treba riešiť problémy hlavne doma a nie v náruči tretej osoby. Nepochybne v týchto situáciach zohráva dôležitú úlohu aj ego. Možno by partnerovi stačilo občas trošku zalichotiť.

Z gaučového povaľača aktívny športovec

Ak by ste si mysleli, že vám teraz predstavíme nejaké rafinované výhovorky a klamstvá, ktoré budú znieť absolútne dôveryhodne, ste na omyle. Naozaj aj tu platí, že v jednoduchosti je krása? Naozaj sú tie najjednoduchšie výhovorky tými najviac uveriteľnými? Až 75 % opýtaných mužov svoj neskorý príchod domov ospravedlní tým, že sa im po ceste pokazilo auto. Tu ale asi musíte počítať s tým, každá normálna žena by mala pripravených sto ďalších otázok, ktorými by ste jej dopodrobna museli opísať za akých okolností k tomu došlo, kde, ako, kedy, prečo.

Rozhodne však buďte na pozore, ak muž, ktorého doteraz jediný pohyb navyše bol ten, kedy sa postavil z gauča a šiel si do chladničky pre pivo, zrazu športuje o stošesť. Aby si títo páni zaručili pravidelné alibi, neváhajú si zakúpiť členstvá a permanentky vo fitnescentrách. Tak už len sledujte, či sa z toho pivného brucha aj niečo rysuje. To by mohol byť ten najlepší dôkaz toho, že cestou do fitka náhle zmenil plány!

Ale ani ženy by v kreativite nevyhrali práve prvenstvo. Cvičenie je totiž aj medzi nežnejším pohlavím jednou z najobľúbenejších výhovoriek. Nasleduje víno u zúfalej kamošky, ktorá práve prežíva hroznú krízu vo vzťahu. Len aby sa jej táto kríza čoskoro tiež netýkala... Bežnými výhovorkami sú tiež návšteva kina či nákup nového oblečenia. Ani pri tejto výhovorke vám nikto nebude klásť žiadne „zbytočné“ otázky a nebude od vás chcieť módnu prehliadku z vašich úlovkov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 16:30