pixabay.com
StoryEditor

Títo muži sú pre ženy atraktívnejší než ostatní

31.05.2016, 06:00
Vzťahy
Vzhľad nie je podstatný. Ženy priťahujú muži s jednou zaujímavou charakteristikou, ktorá môže uľahčiť výber ich budúceho partnera.

Ako si ženy vyberajú chlapa? Prevažuje dokonalý výzor alebo ocenia ich múdrosť alebo spoľahlivosť? Zatiaľ čo jedna hľadá muža, ktorý ju rozosmeje, druhej záleží na tom, aby bol inteligentný. Hoci sa každej žene páči iný muž, predsa len existuje charakteristika, ktorá robí muža atraktívnejšieho od ostatných. Aspoň v očiach nežnejšieho pohlavia.

Priťahuje ich dar reči u mužov

Nový výskum odhalil, že schopnosť vedieť zaujímavo porozprávať o zdatnosti je žiaducou kvalitou chlapa, ako píše independent.co.uk. Zrejme z toho dôvodu, lebo to signalizuje, že má v spoločnosti vysoké postavenie. Výskumníci z University of North Carolina v Chapel Hill a SUNY Buffalo prišli k týmto záverom po vykonaní celého radu štúdií za účasti stoviek žien i mužov. Účastníkom boli predložené popisy mužov a žien, z ktorých niektoré boli nimi prerozprávané. Výsledky ukázali, že ženy viac zaujalo opačné pohlavie, ktoré dokázalo zaujímavo porozprávať o sebe a svojich vlastnostiach. Boli pre nich atraktívnejší ako ostatní, ktorí boli len slušnými a strohými rozprávačmi alebo tí, ktorí nemali žiadne rozprávačské schopnosti. U mužov to však bolo opačne. Ženy s darom rozprávania nepriťahovali mužov viac ako ostatné.

Majú vysoké postavenie v spoločnosti

Vedci sa tiež pýtali účastníkov, či si myslia, že muži alebo ženy s rozprávacími schopnosťami sú populárni, obdivovaní a dobrí vodcovia. Ich odpovede jasne naznačujú, že sa im zdalo, že ide o vysoko-postavené osoby v spoločnosti.

Je ťažké s istotou povedať, prečo ženy priťahujú takíto muži. Podľa autorov výskumu "schopnosť kvetnato vyrozprávať príbeh o sebe odráža schopnosť človeka získať určité prostriedky." Dobrí rozprávači môžu pravdepodobne ľahko ovplyvniť ostatných, čím získajú autoritu v spoločnosti.

Už predchádzajúci výskum ukázal, že ženy preferujú mužov, ktorí "niečo" znamenajú a majú vybudované postavenie v spoločnosti. Avšak indikátorom tohto stavu je schopnosť reči.

To však teraz neznamená, že ženy vyslovene čakajú, až muži otvoria ústa a sledujú, či a aké majú rozprávačské zručnosti. Ale ak chce drsnejšie pohlavie viac zapôsobiť, môže ísť týmto smerom a porozprávať zaujímavým spôsobom, čo zažil pred niekoľkými rokmi.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 11:47