Máte pred svojím partnerom nejaké tajomstvo?pixabay.com
StoryEditor

5 tajomstiev, ktoré ženy skrývajú pred manželmi

10.05.2016, 06:00
Vzťahy
Väčšina žien má svoje tajomné zákutia. Nie všetko totiž dokážu povedať svojej polovičke.

1. Zdravotné ťažkosti

Ak si žena nájde podozrivú hrčku v prsníku alebo iný symptóm, ktorý ju znepokojuje, nechá si to pre seba, ako píše foxnews.com. "Ženy skrývajú obavy pred svojimi manželmi, aby ho ochránili. Nechcú, aby mali starosti," upozorňuje psychologička Kristen Carpenter, PhD. Týmto spôsobom sa vlastne snažia upokojiť samé seba, že vlastne o nič vážne nejde a o tom ostatných neinformujú. Zmeňte to a postarajte sa o to, aby o tom váš manžel vedel. Zaslúžite si milé slová, pohladkanie a aspoň sa budete môcť oprieť o rameno.

2. Problémy vo vzťahu

Nežnejšie pohlavie zvykne trpieť vo svojom "vnútri". Neporozpráva sa o tom otvorene so svojím partnerom, skôr sa zvykne sama s nimi popasovať. Podľa Jodie Vothovej, terapeutky z Kanady, sa dokonca mnohé ženy zúčastňujú na terapeutických sedeniach samé. "Často chodievajú na stretnutia s odborníkmi bez vedomia svojho manžela. Chcú sa sami rozhodnúť, či vzťah stojí za záchranu alebo nie," dodala.

Aby však bola vo vzťahu zachovaná dôvera, je lepšie, keď v poradni vedľa nich sedí aj partner. "Ženy skrývajú problémy, ktoré potom riešia s terapeutom. Nemali by však zabúdať, že aj ich manželia majú rovnakú príležitosť ovplyvniť osud vzťahu. Je v poriadku snažiť sa o zlepšenie situácie, ale aj on si zaslúži šancu, aby sa zapojil, keďže ide aj oňho."

3. Preferencie v sexe

Psychologička Kristen Carpenterová, PhD. priznáva, že pravidelne vidí vo svojej kancelárii ženy, ktoré sú nespokojné s jednou oblasťou vo svojom živote - so sexom.

"Ani zďaleka moc nehovoria o sexe so svojím partnerom a túto časť rozhovoru vždy vynechajú." Je to zrejme preto, lebo sa hanbia otvorene priznať partnerovi, čo sa im nepáči alebo čo by chceli robiť inak. "Ide o citlivú tému, ženy sa obávajú, že partneri ublížia ich citom. To je dôvod, prečo rozoberajú sexuálne problémy mimo svojej spálne."

4. Osobné úspechy

Verte tomu alebo nie, ženy sa menej rozprávajú o povýšení v zamestnaní, o zvýšení platu alebo inom pracovnom úspechu.

"Nezdieľajú svoje úspechy," povedala psychologička. "Nechcú navodiť pocit, že je medzi nimi a manželmi nejaká súťaž, kto bude mať viac, ba sa až boja, že by to mohlo medzi nimi vzniknúť. Boja sa, že by sa to mohlo ich partnera dotknúť, keďže jeho žena je úspešnejšia ako on."

Môžu sa cítiť ohrození. Správny muž sa však tak nezachová a bude vás podporovať. Takže nesabotujte svoje osobné úspechy a podeľte sa s nimi o ne. Uvidíte ako sa potešia.

5. Bankové účty

"Ženy môžu mať tajné bankové účty z rôznych dôvodov," povedala klinický terapeutka Tomanika Witherspoonová, LMSW. "Pre niektorých ide o zlaté pravidlo mať vždy takúto skrýšu v prípade, že vzťah nebude potom fungovať."

Tak majú pocit bezpečia a nebudú sa musieť na nikoho spoliehať, budú sebestačné a zabezpečené. Nie je na tom nič zlé až dovtedy, kým sa manžel nedozvie o tajných finančných fondoch. Bude mať pocit, ako by vo vzťahu zlyhal a nedokázal dostatočne zabezpečiť rodinu. K tomu sa objavia pocity nepochopenia a otázok, prečo vlastne o tom nevedia.

"Muži majú pocit zrady," dodala Witherspoonová. "Môžu si myslieť, že ich žena skrýva väčšie tajomstvo."

Financie sú častým problémom v manželstve, takže si treba dávať pozor. Aj keď malé tajomstvá vo vzťahu, o ktorých ten druhý nevie sú prospešné a neublížia, všetko má svoje hranice. Netreba však zabúdať, že otvorená komunikácia udrží vzťah. Ak existuje možnosť, že by mohla posilniť váš vzťah, prečo to neskúsiť?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 02:44