StoryEditor

Myšlienkové spúšťače k vášmu novému "ja". Svet vám bude ležať pri nohách

07.09.2015, 05:00
Vzťahy
Leto sa pomaly blíži ku koncu a začína sa chladnejšie obdobie. Čo takto ho privítať s novým "ja"?

Zmeňte ideu a dosiahnete čokoľvek, čo si zaumienite. Myslenie má totiž veľkú moc. Ak ho zmeníte, môžete si upraviť život, vzťahy, získať zdravie či dokonca vybudovať kariéru. A to úplne bez pomoci druhých, len vy sami. Keď sa pozriete na ostatných ľudí, ako vyzerajú, aké majú vzťahy, všetko je len dôsledok ich myslenia. Chcete niečo zmeniť? Zmeňte myšlienku a dosiahnete čokoľvek. Celý svet vám bude ležať pri nohách.

Život len podľa vlastných predstáv


Každý má určitú povahu a v určitých situáciách sa inak správa. Človek by povedal, že si to sám vybral. Chyba. Určili im to rodičia, priatelia a škola.  Dokonca majú aj podiel na tom, čo čítajú alebo pozerajú v televízií. Každý má nad sebou niekoho alebo niektorých, ktorí mu v procese výchovy a budovania seba samého niečo naordinovali. Ide o výsledok vplyvu iných ľudí na váš život, aj keď teraz urputne krútite hlavou a neuvedomujete si to. Skúste si pripomenúť nejakú situáciu, v ktorej ste sa tak či inak zachovali. Nemal na tom niekto podiel? Neovplyvnil vás v rozhodovaní, čo poviete alebo vykonáte? Život si predsa môžete zariadiť podľa svojich vlastných predstáv.

Všetko si privolávate sami


Mnohí z nás si ani neuvedomujú, že myslia negatívne ako sa uvádza na newmerising.com. Kvôli tomu sa necítia dobre a všetko ich rozčuľuje. Stačí, ak sa na niečo stále sťažujú alebo pred samotným absolvovaním pracovného pohovoru ich napadne, že aj tak nemajú šancu to miesto získať. Aj kvôli takýmto vetám, ktoré si v duchu hovoríte, sa necítite komfortne, ba dokonca si to aj privoláte a daná situácia pre vás naozaj skončí zle.

Zmeňte uhol pohľadu


Je pravda, že ak si myslíte, že nemáte dostatok peňazí, túto situáciu predsa len nezmeníte zo dňa na deň. Ak máte pár kíl navyše, tých sa tiež nezbavíte za jeden deň. Čo teda robiť, aby ste zmenili svoje myslenie a vlastne tým celý život a privítali ste tak svoje nové "ja"?

Zmeňte pohľad na veci, ktoré vás trápia. To však neznamená, že by ste si mali nahovárať, aké je super mať pár kíl navyše. Uvedomte si, koľko dobrých vecí v živote máte a radšej sa na to zamerajte. Myslite na to, za čo všetko môžete byť vďační. Máte zdravé a krásne deti? Môžete sa kedykoľvek obrátiť na svoje kamarátky, ktoré za každých okolností stoja pri vás? Každý deň chodievate do práce, vďaka ktorej máte stabilný príjem? Čo by za to iní dali. Uvidíte, ako vám hneď bude lepšie. Stačí len zmeniť uhol pohľadu na rôzne situácie. Váš život sa tým radikálne zmení.

Vyberte si svoju budúcnosť


Problémom u mnohých je fakt, že nemajú ciele a nevedia vlastne, kým by sa chceli stať. Preto sú často využívaní ostatnými, ktorí vedia čo chcú a radi ich využijú na to, aby ich ciele naplnili. Nedovoľte im to. Sami si vyberte, čo budete čítať, kam pôjdete, s kým sa budete stretávať. Tým, že si sami zvolíte, čo vlastne chcete, tým si vyberáte svoju budúcnosť. A každý z nás má určitú ideálnu predstavu, kde by chcel bývať, koľko by mal zarábať. Aj keď tento ideál nedosiahnete, môžete sa k nemu priblížiť, čo je cieľom pozitívneho myslenia. Prekážkou môžu byť ostatní, ktorí vám ponúknu inú cestu, lebo podľa nich je to tak správne. Nenechajte sa ovplyvniť.

Hlavné body pozitívneho myslenia

  • Ste na svete preto, aby ste plnili svoje poslanie a nie preto, aby ste vyhoveli ostatným.
  • Vždy dosiahnem to, čo chcem. Dostane ma to dopredu a stane sa mojím pôžitkom.
  • Chovám sa k ostatným tak, ako chcem, aby sa oni chovali ku mne.

Už ste to dosiahli


Podľa známej spisovateľky Rhondy Byrneovej by sme si mali predstaviť konkrétny cieľ, ktorý chceme dosiahnuť a pomenovať ho. Následne treba myslieť nie na to, akou cestou sa k tomu cieľu vydáte a čo všetko vás čaká. Ale dôležité je myslieť tak, ako by ste to už dosiahli. Ak sa napr. chcete stať herečkou, myslite na to, ako by sa to už vlastne stalo. Napíšte si na papier svoje meno i túto profesiu. Takto to uvidíte čierne na bielom a stotožníte sa s tým. Podvedome tomu uveríte a začnete konať tak, ako by sa to už stalo. Vylúčte z hlavy "chcem byť herečkou" na "som  herečkou". Budete prekvapení, akú to má silu. A platí to vo všetkých oblastiach života. Naozaj to funguje. Vieme to dokonca potvrdiť z vlastnej skúsenosti. A povieme vám, nie je nič krajšie, ako keď dosiahnete niečo, po čom ste naozaj dlho túžili. Smelo do toho. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 13:43