Znaky, ktoré vám prezradia, že máte sebeckého partnera.Pixabay
StoryEditor

Neberie ohľad na vaše pocity a vždy má posledné slovo. 7 znakov vám prezradí, že váš partner je sebecký

07.02.2022, 08:00
Vzťahy
Byť vo vzťahu s niekým, na koho sa môžete spoľahnúť a oprieť sa aj v zlých chvíľach, je úžasný pocit. Avšak môže sa stať, že sa ocitnete vo vzťahu s človekom, ktorý nerešpektuje vaše emócie alebo musí mať pri každom rozhodnutí posledné slovo. Pozrite sa na 7 znakov, ktoré vám prezradia, že máte sebeckého partnera.

3. Žiadna zodpovednosť

Sebeckí ľudia sa vo vzťahu nikdy nepovažujú za zlých. Naopak, zo všetkého obviňujú svoju polovičku a myslia si, že majú vždy pravdu. Najhoršie je, že sa nevedia ospravedlniť, aj keď zistia, že sa zmýlili. Ak s nimi nesúhlasíte, svoj čas obetujú obhajovaním svojho názoru, namiesto uznania iného pohľadu. Jednoducho, za svoje činy nevedia prevziať zodpovednosť. Ospravedlniť sa či priznať svoju chybu je dôležitou súčasťou pocitu, že ste vo vzťahu milované. Avšak takéto správanie zvyčajne spôsobuje úplný opak.  

4. Snaží sa zmeniť vašu osobnosť

Pokiaľ váš partner chce, aby ste prestali fajčiť, pretože sa bojí o vaše zdravie, je to v poriadku. No, ak chce zmeniť vašu osobnosť a zvyky tak, aby zodpovedali jeho želaniam a potrebám, potom je otázne, či by ste naopak nemali zmeniť vy jeho. Sebecky sa vás snaží vyformovať na osobu, akou chce, aby ste boli. Nepáči sa mu vaša postava, oblečenie či priatelia. Možno si to neuvedomujete, ale takáto forma správania porušuje základnú zásadu na fungovanie partnerského vzťahu, ktorá spočíva v tom, že človeka milujeme takého, aký je.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 08:47