Znaky, ktoré vám prezradia, že máte sebeckého partnera.Pixabay
StoryEditor

Neberie ohľad na vaše pocity a vždy má posledné slovo. 7 znakov vám prezradí, že váš partner je sebecký

07.02.2022, 08:00
Vzťahy
Byť vo vzťahu s niekým, na koho sa môžete spoľahnúť a oprieť sa aj v zlých chvíľach, je úžasný pocit. Avšak môže sa stať, že sa ocitnete vo vzťahu s človekom, ktorý nerešpektuje vaše emócie alebo musí mať pri každom rozhodnutí posledné slovo. Pozrite sa na 7 znakov, ktoré vám prezradia, že máte sebeckého partnera.

1. Uprednostňuje svoje potreby

Je dôležité, aby partner vzhliadal aj k vašim potrebám, pretože vzťah tak dokážete udržať zdravý a šťastný. Sebecký partner má však tendenciu robiť úplný opak, čo znamená, že svoje potreby a záujmy dáva vždy na prvé miesto. Taktiež sa s vami o ne nedelí, iba vás postaví pred hotovú vec a ráta s tým, že nebudete protirečiť. Nie je správne, ak vo väčšine situácií uprednostňujete jeho šťastie pred tým vašim.

2. Ignoruje vaše názory

Komunikácia je v každom vzťahu veľmi dôležitá. Môže sa však stať, že partner ignoruje vaše priania či myšlienky. Taktiež nestojí o váš názor, pretože si myslí, že ten jeho je oveľa cennejší. Práve takéto správanie môže signalizovať partnerovu sebeckosť, ktorej pretrvávanie vedie k nespokojnosti a potenciálnemu rozchodu. Vo vzťahu by ste sa predsa mali navzájom počúvať, pri rozhodovaniach zvážiť názory oboch strán a partnerovi by malo záležať na vašom šťastí rovnako ako na jeho.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 22:13