Ako zvládnuť vzťah s workoholikom?
StoryEditor

Keď je práca viac ako vy. Čo robiť, keď sa ocitnete vo vzťahu s workoholikom?

23.01.2022, 18:00
Vzťahy
Byť vo vzťahu s workoholikom môže miestami pripomínať spolužitie s neverným partnerom. Takmer identické pocity osamelosti a nedodržaných sľubov prežíva partnerka/prípadne partner, ktorého polovička uprednostnila prácu pred vzťahom.

3. Vytvorte si pevnú rutinu

Terapeutka ďalej odporúča, aby ste si vytvorili akýsi rrodinný čas, o ktorom sa nedá vyjednávať. Môže ísť o jednoduché veci ako spoločná prechádzka či varenie. Dôležitá je však 100% úprimnosť. „Keď vyjednávate, nebuďte skromní. Buďte úprimní, koľko času od nich skutočne potrebujete. Keď budú obe strany plne spokojné s dohodou, nezostane priestor na rozhorčenie.“

4. Staňte sa jeho oporou

Namiesto neustálych výčitiek a sťažovania sa, pripravte mu teplý čas a ako odmenu mu navrhnite krátku masáž. Ponúknite mu dôvod na to, aby prácu na istý čas odložil. Nesťažujte sa, že vás zanedbáva, ale ukážte mu prečo by nemal.

image

Veľký krok vo vzťahu. Kedy ste so svojou polovičkou pripravení na spoločné bývanie?

5. Pochopte „muža za stolom“

Niektorí workoholici majú prosto vyššie energetické prahy a musia neustále niečo robiť. Po práci zájdite napríklad do reštaurácie – dodatočný stimul môže byť to pravé, čo potrebuje na upokojenie nervov. Pripomeňte mu, že prestávka v pracovnom kolotoči zabráni jeho celkovému vyhoreniu.

„Sebahodnota musí pochádzať aj z iných zdrojov, pretože ak niečo nejde ako má, nie je najpríjemnejšie sa s tým vyrovnať,“ dodáva Hirscheimer .

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 15:31