shutterstock.com
StoryEditor

Toto je desať účinných trikov na zvýšenie vášho sebavedomia

04.02.2021, 17:15
Vzťahy
Niekto ho má už detstva a niekto na ňom musí menej či viac popracovať.

6. Preč s negatívnymi ľuďmi

Určite máte aj vy okolo seba niekoľko neustále negatívnych ľudí, ktorí sú neustále kritický a majú potrebu neustále upozorňovať na chyby. Takýchto ľudí naozaj nepotrebujete. Identifikujte ich a obmedzte s nimi kontakt. Odolajte týmto vplyvom a nenechajte sa utláčať.

7. Prijímajte komplimenty a pochvaly

Možno si to nemyslíte, ale prijať kompliment nie je pre všetkých jednoduché. A mnohí to vôbec nevedia. Preto by ste sa mali naučiť prijať kompliment, či už vám niekto pochváli vzhľad alebo vašu prácu. Skúste si takéto komplimenty a pochvaly zapísať. Verte im a buďte na seba hrdý.

8. Na vzhľade záleží

Počujeme z každej strany, že na zovňajšku predsa nezáleží, ale priznajme si to, vždy je lepšie vyzerať dobre. Nezvádzajte svoj vzhľad na genetiku. Áno, aj tie majú svoj podiel, ale inak je to čisto na vás. Ak sa chcete cítiť lepšie medzi ľuďmi, musíte sa najprv cítiť lepšie vo svojom vlastnom tele. Skúste zmeniť stravu, možno trochu cvičiť. Aj malá zmena vizáže, štýlu obliekania alebo účesu vám dokáže pomôcť. Keď sa budete sami sebe páčiť a budete so sebou vedieť žiť, budete aj navonok pôsobiť skvele a sebavedome. Nezabudnite aj na oddych a relax. Dbajte na dostatok spánku aj na chvíľku času pre seba.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 02:03