shutterstock.com
StoryEditor

Máte aj vy najlepšiu kamarátku? Pravému priateľstvu nesmú chýbať tieto vlastnosti

09.03.2020, 11:15
Vzťahy
Priateľov si treba vážiť, pretože sa hovorí, že tí ozajstní, ktorých máme na celý život, by sa dali narátať na prstoch jednej ruky!
  1. Dôvera
    Bez nej žiaden vzťah dlho nevydrží. Je to základ všetkého. Ak sa raz naštrbí, veľmi ťažko sa naspäť získava. S najlepšími priateľkami je to ako s partnermi, dôvera by mala byť vzájomná a jedna za druhú by sme mali vedieť vložiť aj obe ruky do ohňa.
  1. Úprimnosť nadovšetko
    Mali by sme o tom vedieť, nie len o tom dobrom, ale aj o tom menej príjemnom. Že ten účes, čo sme mali pred tým nám svedčal viac, že tie šaty vyzerajú otrasne, že s tými statusmi na Facebooku to už preháňame, ale aj to, že videla vášho muža s inou. Áno, ťažká situácia, ale aj o tej by sme mali vedieť. A tá pravá priateľka to vyhodnotí tým najsprávnejším spôsobom, aby sme hlavne my boli šťastné.
  1. Pevné múry
    Je jedno ako ďaleko sme od seba, aj to, že sa nepočujeme aj mesiac, stále sme tu jedna pre druhú a keď potrebujeme pomôžeme si aj na diaľku. Tie najlepšie priateľky sú vraj ako hviezdy, nemusíme ich vidieť, ale vieme, že existujú.

  1. Slzy šťastia, slzy smútku
    Správna priateľka je tu vždy, či sa ide žúrovať, alebo plakať, že sme dostali výpoveď. Vieme sa spolu hodiny vykecávať pri zelenom čaji, s citrónom a medom, no niekedy nám stačí len tak mlčať a vieme, čo si, ktorá myslí.
  1. Alergia
    Keď k nej máme prísť na návštevu, kúpi bezlaktózové mlieko ku káve. Tiež vie, že neznášame olivy a milujeme tvarohové buchty a preto jej už od včera kysne cesto. Lebo, keď sme šťastné, je aj ona šťastná. A, keď chytíme alergiu na slnko, dôkladne nám natrie chrbát a bez slov skočí do lekárne pre tabletky.
  1. 24/7
    Vieme, že sa to nepatrí, volať o polnoci, ale vieme aj to, že tu je pre nás. Kedykoľvek, nonstop, neskoro večer, či týždeň v kuse. Ak je treba sadne na vlak, a príde aj s celou rodinou, len aby ste sa videli a strávili spolu čas.

  1. Informovanosť
    Vie, akého máme šéfa, kde vlastne robíme, ako sme sa zoznámili s manželom, kedy majú naše deti narodeniny. Vie aj to, že v tretej triede na základke ste nechtiac podpálili školský dvor. Vie o našich plánoch, ktorá krajina je naša vysnívaná, aj po akom darčeku túžime na Vianoce. Dokonca vie aj to, že manžel netuší, že sa vám z jeho mamy ježia chlpy aj tam, kde ich nemáme.

  2. Mínusy a plusy
    Lebo komu, keď nie najlepšej priateľke, by sme mali povedať aj o tých najhorších tajomstvách? Nie na darmo sa vraví, že najlepšia priateľka vie o nás všetko a aj tak nás má rada.

Česť všetkým úprimným priateľstvám. Bez nich by ten náš život bol len chudobným príbehom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 09:29