shutterstock.com
StoryEditor

12 krokov, aby sa váš vzťah zlepšil. Zmenu uvidíte okamžite!

28.11.2019, 19:00
Vzťahy
Možno to stratilo iskru rokmi. Možno tým, že ste v robote zaneprázdnení, že máte deti, že vás prevalcovala rutina. Ak chcete späť hravosť, vášeň, smiech a všetko to, čo ste spolu prežívali, keď ste boli čerstvo zamilovaní, postupujte nasledovne.

Každý týždeň len vy dvaja
Keď sa opýtate starých manželov, ako sa im podarilo prežiť celý život spolu, odpovede sú rôzne, ale jedna sa opakuje. Nikdy sme sa nestratili jeden druhému. Vždy sme si na seba našli čas. Či bola práca, či boli deti, či bolo čokoľvek. Ten čas, ktorý si pre seba rezervujete, nemusí byť výpravný. Môže to byť streda večer, keď si pozriete fi lm, na ktorom sa dohodnete. Môže to byť to, že si v meste dáte spolu kávu. Treba použiť fantáziu, keď sa chce, všetko sa dá. Veď viete.

Robte si sexuálne plány
Je to zábava, ak si celý deň píšete maily a esemesky s predstavami, ako to bude večer u vás vyzerať. Všetci budú na vás vidieť, že máte nejaké tajomstvo, že sa tak čudne usmievate a je super, že sa ten šťastný výraz tváre bude týkať vášho drahého.

Konflikty riešte rýchlo a definitívne
A nevyrábajte si zbytočne ďalšie. Naozaj je také hrozné, že po sebe neskladá záchodovú dosku?

V krízach sa rozprávajte
Veľa. Potichu. A pokojne aj na viackrát. Ale nebuďte ticho.

Dávajte najavo lásku aj oporu
Dennodenne. My ľudia vyhľadávame tých, u ktorých nachádzame istotu. Preto je dôležité opakovať slová lásky.

Sex mimo postele
Adrenalínový sex je taký čudný, áno. Tlačiť na pílu len preto, aby sme mohli povedať, že sme mali sex v poli, kde okolo nás chodili kombajny, to je trochu detinské. Ale prečo neodbočiť z hlavnej cesty na vedľajšiu a neskúsiť rýchlovku v aute? Prečo sa pred deťmi na desať minút nezamknúť v kúpeľni a trochu sa jeden druhému nevenovať? Dá sa to.

Pustite si film plný sexu
Nemusí to byť práve staré oplzlé nemecké porno. Ale mať poruke niečo šteklivé, pri čom sa prebudia aj vaše chúťky, nie je vôbec na škodu. Navyše, mužom sa to páči. Všetkým. A keď to budú zdieľať s vami, páčiť sa im to bude dvojnásobne.

Predohru si užívajte už od rána
Ženy, po ktorých muži túžia a ktoré to s nimi vedia, to vraj robia tak. Že dráždia od rána. Každá svojím spôsobom. Ale večer to potom stojí za to.

Dotýkajte sa jeden druhého
Urobili v Austrálii taký pokus. Vzali desať párov. Polovica z nich sa počas mesiaca nemala dotknúť jeden druhého, žiadne milé pohladenia, bozky, nič. Druhá polovica naopak. Hádajte, ktoré páry prišli po mesiaci pokusu rozžiarené šťastím... Dotyky netreba podceňovať. Je v nich všetko. Teplo, láska, odovzdanie, podpora, náklonnosť. Mali by byť každodennou výbavou, spolu s objatím a bozkom na dobrú noc.

Nenúťte sa navzájom robiť veci, ktoré ten druhý nemá rád
Niekto jednoducho nemá rád bazény plné ľudí a verejné kúpaliská. Niekto prosto nevidí zmysel v dvíhaní činiek v posilňovni. Niekto považuje sledovanie seriálu za stratu času. Niekomu sa nechce prplať v záhrade a okopávať zemiaky. Ak veľmi jeden druhého tlačíme do vecí, ktoré máme radi my a ten druhý si ich odtrpí, začne trpieť aj vzťah. Tak si to prosto otočte, keby do niečoho nie veľmi príjemného tlačil on vás. Zle, čo?

Plánujte si spoločné výlety
Niekedy sa na ten výlet možno ani nevyberiete. Ale keď spolu strávite pri internete hodinu, vymyslíte si destináciu, hľadáte spoje a skúmate, čo všetko by sa tam dalo zažiť, je to super. Ak máte deti, jeden výlet do roka by ste si mali urobiť bez nich. Aj keď len na jednu noc a aj keď sa len presuniete o 50 kilometrov iným smerom. Dôležité je, aby ste si stále tvorili spomienky a aby ste mali spoločné zážitky.

Pripravujte si prekvapenia
Keď žena vo filme nakreslí na zrkadlo v kúpeľni rúžom srdce, môže sa to zdať gýčové. Aj keď urobí sendvič v tvare srdca, alebo nakreslí do snehu na aute nejakú srandu. Ale v reálnom živote je to veľmi milé. Usmejete sa. Zahreje vás to pri srdci. A o to ide.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 06:44