shutterstock.com
StoryEditor

Áno, cítite to dobre – randíte so psychopatom!

05.06.2019, 10:05
Vzťahy
Vždy nám pri nich blikajú kontrolky, ale nie vždy si ich všímame. Niekedy to proste potrebujeme čierne na bielom. Aby sme pochopili, že treba utekať. Hneď.

Psychopat je, samozrejme, nadnesené slovo. Výraz, ktorý používame všetky, ktoré sme na chlapa podobného typu narazili. Muž dvoch tvárí. Jedna neodolateľná, druhá neznesiteľná. Tá druhá sa postupne prejavuje viac. Ale to už sme opantané tou prvou. Na našu škodu.
Stačí, ak toho vášho nájdete v nasledujúcich riadkoch. Je to jasné. Zachráňte sa čo najskôr!


1. Je to muž, ktorého obdiv nepozná hranice.
Je neuveriteľné, ako presvedčivo dokáže tento chlapík milovať všetko, ale naozaj všetko, čo na vás nájde. Je verbálne zdatný, vie chváliť inak ako ostatní, rýchlo príde na to, na čom vám najviac záleží a kŕmi vaše sebavedomie až do nadšeného bezvedomia. Istý čas. Dovtedy, kým nenadobudne istotu, že už si s vami môže robiť, čo chce.
2. Je to muž, ktorý sa niekedy ráno zobudí a tvári sa, že ho nezaujímate.
Manipuluje. Hrá sa s vašimi citmi. Už nemiluje len vás, ale aj pocit, že on určuje atmosféru vo vzťahu. Rád sa díva, ako trpíte, ako si pýtate tú lásku, na ktorú ste u neho zvyknutá, ako sa topíte vo výčitkách svedomia a často ponižujúco robíte všetko možné, aby ste sa mu ZNOVU zapáčili.
3. Je to muž, ktorý je najlepší milenec, akého ste zažili.
Áno, aj preto sa často dlho neviete od neho odpútať. On to vie. Keď vidí, že vaše odhodlanie vymaniť sa zo vzťahu s ním rastie, zaútočí v posteli. Podlo a profesionálne. A vy sa ráno budíte tam, kde ste boli pred definitívnym rozhodnutím. Pripravené na ďalšie sklamanie.

4. Je to muž, ktorý nemá slušné správanie.
Prekračuje hranice, kade chodí. Je hrubý k čašníkom, povýšenecký k taxikárom, nie vždy je slušný k vašim známym a priateľom. Pokiaľ sa mu zdá, že od vás nedostáva dostatok úcty alebo pozornosti, nie je slušný ani k vám. Tento chlapík bez pardonu odíde zo spoločnej akcie, ak má pocit, že sa pridlho zhovárate s iným mužom, že sa prihlasno smejete na vtipoch iných, alebo sa pozdravíte s niekým, komu ho automaticky nepredstavíte. Tento chlapík vám to potom dá pekne vyžrať. Možno aj tak, že strávi noc s inou ženou a vy sa mu za to nakoniec ospravedlníte.
5. Je to muž, ktorý tvrdí, že monogamia je hlúposť.
Hovorí to nahlas, bez okolkov, a keď vidí vaše vyplašené oči, smeje sa, že sa zatiaľ ničoho nemusíte báť. Pokročilý typ psychopatizmu pred vami bez hanby flirtuje s inými ženami a ak sa ohradíte, nazve vás paranoidnou, pričom použije slovné spojenie – presne toto som zažíval so svojou ex...
6. Je to muž, ktorý organizuje váš čas a vie, čo máte rada.
Napriek tomu, že sa vám do niečoho nechce, on vás do toho vmanipuluje s tým, že vás pozná a vie, že sa vám to zapáči. Vy sa tvárite statočne. Bojíte sa totiž, že keby ste sa vzbúrili, prišli by ste o neho. Tak začnete jesť jedlo, ktorému ste sa dovtedy vyhýbali, začnete chodiť na typy dovoleniek, ktoré vás vôbec nebavia, pozeráte v telke filmy, ktoré by ste inak vypli už pri začiatočných titulkoch. woman watching tv shutterstock.com

7. Je to muž, ktorý má na všetko ten SPRÁVNY názor.
Nič iné a nič viac ako jeho pravda neexistuje. Pokiaľ ho počúvate, je dobre. Pokiaľ súhlasíte, je ešte lepšie. Ak máte iný názor, ste ešte malá a on vás poučí. Ak názor nechcete zmeniť, ste hlupaňa.
8. Je to muž, ktorý vás totálne rozhodí.
Po čase strávenom s ním zistíte, že netušíte, kto ste. Nesmejete sa, nemáte kontakt s kamarátmi, do práce chodíte ako duch. Ste unavená, stále v strehu, aby ste neurobili chybu, často ste chorá. Viete, že sa o neho nemôžete oprieť, keď je zle, ale nevyčítate mu to – každý je predsa nejaký. Máte pokrivený pohľad na vzťahy ako také, na rolu muža a ženy, často plačete. Vaši rodičia, vaše okolie sa pýta, čo sa s vami deje...

A vy by ste mali vedieť, že až teraz by sa mali začať DIAŤ veci.
Bez neho. Lebo nie je hanba zapliesť sa so psychopatom. Hanba je s ním zostať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 16:27