shutterstock.com
StoryEditor

Prečo nás muži opúšťajú?

21.05.2019, 15:50
Vzťahy
Môžeme byť krásne, štíhle, milé aj múdre. A predsa sa to stane. Je to jednoduché, nie sú spokojní... Niektorí preto, že sme žiarlivé, iní preto, že nevieme variť, aj keď nám budú prisahať, že im to neprekáža. A niektorých proste iba vytáčame. Žiaľ.

Je jasné, že na to, aby nás chlap opustil, stačí niekedy len hlúpa zhoda náhod a môžeme sa aj poskladať do kocky, robiť všetko, ako najlepšie vieme, byť skvelou gazdinou, vášnivou milenkou a tou najlepšou matkou, a predsa odíde, nájde si inú, možno mladšiu a možno aj staršiu, a my nechápeme, čo sa to vlastne stalo. Dostane druhú pubertu, hľadá oživenie, viac divokosti alebo dobrodružstva. A možno je to tak trochu aj naša chyba. Napríklad, keď robíme jednu z týchto vecí...

1. ZLATKO, POĎME SA (ZASA RAZ) NAJESŤ VON...
Čo na tom, že míňate spoločné, alebo JEHO peniaze. Hlavné je, že vy nemusíte stáť dve hodiny pri sporáku a šúpať zemiaky, krájať mäso alebo sa babrať s lepkavým cestom na domácu pizzu. Že to na vás nie je? No tak sa pripravte na to, že jedného dňa váš chlap ochutná jedlo od ambicióznej kolegyne a chuťové poháriky môžu byť silnejšie ako vaša sexy spodná bielizeň. Roky ho totiž doma vykrmovala mamička, babky alebo všetky tety, aj tie z osemdesiateho kolena. Vyvárali mu perkelt, sviečkovú a každú nedeľu piekli buchty alebo bublaninu. Ak si myslíte, že na to zabudol, alebo vám dokonca tvrdí, že mu to vôbec nechýba, keď máte výčitky svedomia, ste na omyle. Na vôňu a chuť domácej kuchyne sa len tak nezabúda... Pred tým, ako celkom zavrhnete varenie, zamyslite sa, či to nezvládnete aspoň raz za čas.

dinner pexels.com

​​2. SEX NIE JE AŽ TAKÝ DÔLEŽITÝ
Väčšia blbosť asi ani neexistuje. Keď nepocíti aspoň z času na čas vášeň a záujem a najčastejšia veta, keď si líhate do postele, je: „Dnes nie, miláčik, som unavená,“ tak sa v podstate blížite ku konečnej. Ak s ním spíte každý siedmy utorok a výnimku urobíte len na jeho narodeniny, je len otázka času, kedy bude loviť v iných vodách. A môžete byť pekná a dobrá, ako len viete.

no sex shutterstock.com

​​3. NEMÁM SI S NIMI ČO POVEDAŤ
Dokonalý mejkap a účes, perfektná manikúra a najmodernejší styling sú síce aj vizitkou vášho chlapa, ale ak sa objavíte v spoločnosti jeho rodiny či kamarátov a sedíte tam ako päť peňazí, alebo sa tvárite, že ste tam za trest, hlavne, že ste pekná ako obrázok, dlhodobý vzťah z toho zrejme nebude. Vyzerať môžete naozaj dobre, ale ak je s vami nuda, neviete sa zapojiť do žiadnej debaty a nemáte záujem to zmeniť, nevyzerá to s vami ružovo... Lebo je naozaj pravda, že krása nie je všetko. bored woman shutterstock.com

​​4. TOTO JA ROBIŤ URČITE NEBUDEM!
Chodíte s vášnivým turistom alebo so športovcom, ale ani za svet s ním na prechádzku do toho lesa nepôjdete? Tak sa pripravte, že spolu budete tráviť málo času, a na revanš pôjdete do kina či divadla sama. Vzťah je predsa o kompromisoch, nie? A ktovie, možno sa vám v tom lese bude nakoniec páčiť...

5. TO AKO SI SA NA ŇU POZREL?
Robíte mu doma scénu za každú sukňu, ktorá okolo vás prejde, lebo sa vám ZDÁ, že sa mu páčila? Nechcete, aby chodil bez vás kamkoľvek, a ak ide, tak ste ofučaná ešte dva dni? Zo začiatku sa mu to možno bude zdať milé, ale ku koncu mu to bude liezť pekne na nervy... A kedy ten koniec príde, závisí od toho, koľko toho vydrží. Mať doma žiarlivú hysterku teda rozhodne nie je snom žiadneho chlapa.

jealous woman shutterstock.com

6. POVEDALA SOM TO IBA MAME A SESTRE...
... a ešte Zuzke a Laure, ale ony to nikomu nepovedia. Pre mužov je mlčať skutočne zlato. To, že vám povie veci, ktoré by nemusel alebo podľa všetkého nemal, berte ako menšiu výhru a nepokazte si to. Verí vám, predsa. Povedal vám niečo o svojom kamošovi? Alebo má sám nejaký chúlostivý problém, o ktorom viete iba vy? Tak si to radšej nechajte pre seba. Ak to poviete hocikomu s tým, že veď... Tak ho to sklame. A ak sa nepoučíte, môže vás to nakoniec mrzieť.

7. ALE JA SOM TO NAOZAJ POTREBOVALA
On maká ako blázon a šetrí aj na slaných rožkoch, len aby ste konečne dokončili tú fasádu, a vy si veselo nakupujete každý druhý deň, pretože aj tá osemnásta kabelka sa na vás smiala vo výklade... No, tak nezabúdajte, že mať pekný dom je váš spoločný záujem a šetriť by ste mali spoločne. A ruku na srdce, naozaj ju tak veľmi potrebujete?

shopping pexels.com

8. POVIEŠ MI TO POTOM, IDEM DAŤ PRAŤ 
Ak pred neho staviate čokoľvek, dokonca už aj domáce práce, lebo máte rozplánovaný celý deň, tak si naozaj koledujete. Aj on sa potrebuje vyrozprávať, keď má zlý deň, alebo sa pochváliť, že mu vyšiel v robote ten nový projekt. A kto ho má počúvať so záujmom, keď nie vy? Dajte prednosť tomu, čo vám chce povedať. Vždy. Pred praním, utieraním prachu aj pred telefonátom s kamoškou...

9. NEZVLÁDNEM TO, VŠAK SOM PRINCEZNÁ
Tečúci kohútik u vás vyvoláva záchvaty paniky, keď sa porežete, voláte rovno RZP, a odhrnúť sneh ste neboli ani raz? Neviete ostať sama doma, zavolať jeho rodičom, keď treba, vymeniť žiarovku, keď prestane svietiť, ísť po drevo do kozuba, keď dohorieva a on nie je doma? Hm, tak asi neviete, lebo nechcete. Lenže nežijete v rozprávke so služobníctvom a niektoré veci by ste sa mali naučiť. Už len kvôli sebe. Ak ste s ním, chcete mať zrejme spolu deti. A mama sa predsa vie o rodinu postarať. Ukážte mu, že nie ste padavka. Neznamená to, že už pre neho nebudete princeznou, práve naopak – vyšplháte sa na kráľovnú. Aj samostatnosť je sexy. Fakt.

Pozrite si vtipné video od známeho vlogera Mateja Zrebného, ktoré presne vystihuje, aké typy rozchodov poznáme. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 06:11