pexels
StoryEditor

Každý dobrý vzťah je úspešný z rovnakých dôvodov. Spĺňa ich ten váš?

30.11.2021, 10:00
Vzťahy
Ako je možné, že niektoré páry sú šťastnejšie? Aké je tajomstvo ich úspešného vzťahu? V súčasnosti sú vzťahy komplikované a nestále. A tie, ktoré trvajú roky tiež určite nie sú výsledkom neustáleho pocitu motýľov v bruchu. Avšak stačí sa držať niekoľkých prístupov a možno aj vy vyriešite hádanku úspešného vzťahu.

Byť spolu zo správnych dôvodov

Nemôžete byť s niekým nasilu. Nemôžete byť s niekým kvôli tomu, že ste boli nešťastní a hľadali ste niekoho, kto vyrieši vaše vlastné emocionálne problémy. Ani z dôvodu tlaku zo strany rodiny či priateľov. Jediný dôvod, prečo by ste mali byť s niekým je ten, že tú osobu naozaj milujete. Aj keď láska sama o sebe nikdy nestačí, všetko čo si vyžaduje fungujúci vzťah je skutočný, hlboký a vzájomný obdiv. 

Mať realistické očakávania

Áno, vo vzťahu je potrebné mať reálne očakávania. Žiadne slová typu „šťastní až do smrti“, pretože tie vedú priamo k zlyhaniu. Všetko krásne raz pominie, ale keď to zmizne a vyzistíte, že si toho človeka stále vážite a tešíte sa z neho, ste na správnej ceste. Úspešnosť je skrytá v neustálom záväzku bez ohľadu na okolnosti. Aj keď vás partner nie vždy urobí šťastnými neznamená to, že je to zlé. Každý sme predsa raz hore a raz dole. 

Nie komunikácia, ale rešpekt

Nie je to ani sexuálna príťažlivosť, vzhľad, spoločné ciele ani viera. Najdôležitejšou vecou číslo jeden je nadovšetko rešpekt. Aj keď sa hovorí, že komunikácia je tou dôležitou, bez ohľadu na to, aká je otvorená, sa v určitom bode vždy pokazí. Konfliktom sa predsa nedá vyhnúť, ale dajú sa vyriešiť. Avšak ak raz stratíte k svojmu partnerovi rešpekt, ťažko ho získate späť. Skutočnosť, že si jeden druhého vážite je jediná vec, ktorá môže zdolať všetky prekážky. 

S partnerom otvorene a o všetkom 

Vždy je potrebné hovoriť o tom, čo nás vo vzťahu trápi s partnerom, nie s niekým iným. Kamarátka či rodina za nás predsa problémy nevyrieši. Jediná osoba, ktorá môže pomôcť vyriešiť prekážku je váš partner. Ak vás niečo trápi, musíte byť ochotní to povedať. Tým budujete vo vzťahu dôveru a zabránite tak návalu nabaľujúcich sa nevyriešených problémov.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 01:42