pexels
StoryEditor

Každý dobrý vzťah je úspešný z rovnakých dôvodov. Spĺňa ich ten váš?

30.11.2021, 10:00
Vzťahy
Ako je možné, že niektoré páry sú šťastnejšie? Aké je tajomstvo ich úspešného vzťahu? V súčasnosti sú vzťahy komplikované a nestále. A tie, ktoré trvajú roky tiež určite nie sú výsledkom neustáleho pocitu motýľov v bruchu. Avšak stačí sa držať niekoľkých prístupov a možno aj vy vyriešite hádanku úspešného vzťahu.

Dať si navzájom priestor

Mali by ste sa uistiť, že máte vlastný život. Áno, je normálne mať svoje vlastné záujmy, svojich priateľov či vlastnú sieť podpory. Tým, že s partnerom nebudete jednotný vo všetkom, poskytuje možnosť mať sa o čom rozprávať.  Netreba sa báť dať partnerovi slobodu a nezávislosť, ukážeme mu tým len úctu k nemu a sebe samému. Každý sa predsa potrebuje občas nadýchnuť. 

Odpúšťať

Hovorí sa , že vo vzťahu je dôležité robiť kompromisy. Avšak kompromisom sa nestávame spokojnejšími, práveže naopak s kompromisom sa problém nemusí vždy vyriešiť. Ide skôr o hľadanie porozumenia. Práve odpúšťanie a porozumenie je tým, čo robí vzťah silným. Možno to znie ako klišé, ale sami vieme, že nad niektorými vecami sa neoplatí rozčuľovať alebo sa kvôli nim hádať. Uvedomenie si toho, že na niektoré veci budete mať rozdielne názory vám dá schopnosť pochopiť, že hádka nepotrebuje víťaza ani porazeného.  

Vážiť si maličkosti

Maličkosti sú vo vzťahu veľmi dôležité. Patria sem rôzne návyky ako „Milujem ťa“ pred spaním či čas na poobednú prechádzku. Dokonca aj pomoc pri upratovaní či držanie sa pri pozeraní filmu za ruky. Všetky tieto veci sú z dlhodobého hľadiska dôležité, pretože všetky maličkosti sa raz sčítajú. 

Na sexe záleží

Tu platí jednoduché a nepísané pravidlo. Ak je vzťah dobrý, bude dobrý aj sex. Obaja to budete chcieť a budete si to naplno užívať. Avšak keď je vzťah zlý, keď existujú vo vzťahu nejaké nevyriešené problémy a negatívne emócie, potom bude sex často prvou vecou, ktorá pôjde von oknom. A práve preto na sexe záleží. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 17:47