unsplash.com
StoryEditor

TOTO je tajomstvo dlhodobého vzťahu? Jednoduchá vec, ktorá spája partnerov oveľa viac, ako si myslíte

21.10.2021, 17:00
Vzťahy
Jednoduchá vec v každom partnerskom vzťahu, ktorá ho robí spokojným a stabilným. Funguje vo vzťahu aj u vás?

Mať dlhodobý, spokojný a stabilný vzťah nie je nemožné, pokiaľ ste s partnerom na rovnakej vlne a rozumiete si. Kľúčom k šťastnému vzťahu sú viaceré veci, no jednou z nich, ktorá partnerov spája oveľa viac, ako si myslíte, je táto:

SMIECH

Je dokázané a vedecky podložené, že páry, ktoré majú rovnaký zmysel pre humor, spolu vydržia oveľa dlhšie. So smiechom viete prekonať mnohé negatívne situácie, drobné hádky u vás netrvajú večne, pretože viete jeden druhého rozosmiať do bodu, kedy sa na seba jednoducho neviete hnevať. Na prvý pohľad banalita, no smiech má vo vzťahu skutočne veľký význam. 

Na Univerzite v Severnej Karolíne prebehol výskum, ktorý viedla známa psychologička a terapeutka, Laura Kurtz. Experimentu sa zúčastnilo 77 heterosexuálnych párov, ktoré spolu v priemere žili dlhšie, ako štyri roky. Iniciátori sa pýtali zúčastnených, čo ich vo vzťahu najviac spája. Jednou z odpovedí bol pri takmer každom jednom páre práve smiech. Výskum teda odhalil, že páry, ktoré sa spolu častejšie smejú, bývajú viac zohrané a ľahšie spolu vychádzajú pri hádkach, či konfliktoch. Práve smiech je jedným z kľúčov vzťahu, veľmi dôkladne ho upevňuje a robí ho silným. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 10:49