pixabay.com
StoryEditor

Čo keď nemáme chuť na sex? Tieto triky nás vrátia do hry

06.09.2017, 15:30
Vzťahy
Ak sa vám nechce vôbec nič robiť a pomyslenie na sex vám spôsobuje stavy nevoľnosti, máme spôsob, ako z tohto začarovaného kruhu von. Zadarmo to však nie je, budete sa musieť trochu premôcť. No výsledok bude stáť za to!

Podľa portálu Saludalia totiž existuje priame spojenie medzi športom a sexuálnym životom. V prvom rade si treba uvedomiť, že pravidelná fyzická aktivita, predovšetkým silová, je schopná stimulovať naše hormonálne procesy. Testosterón u mužov a estrogén u žien – teda tie, ktoré sú spojené so sexuálnou túžbou. Inými slovami, s tréningom sa významne zvyšuje aj naše libido.

Dôležitú úlohu hrajú aj endorfíny, ktoré sa vyplavujú vďaka fyzickej aktivite. Majú čosi do činenia s pocitom slasti, znásobujú orgazmus a zlepšujú aktivitu nervového systému.

Pravidelný šport má tiež pozitívny psychologický dopad na našu sexualitu. Keď sme vo forme, naše sebavedomie stúpa a zábrany v sexe padajú rýchlosťou blesku. No nejde iba o zdravé sebavedomie, ale aj o výdrž v posteli – to je ďalší z faktorov, ktoré obohacuje šport. Zlepšuje sa náš kardiovaskulárny výkon, zvyšuje sa kapacita pľúc, tešia sa svaly i krvný obeh. Ako vidíte, všade samé výhody.

Do akých aktivít sa pustiť?

Hocijaká fyzická aktivita, ktorej sa venujete, hoci aj s malou či miernou záťažou, znamená pre sexuálny život zmenu. Nie je potrebné vypľúvať dušu vo fitku, stačí praktizovať jednoduché aeróbne aktivity ako chôdza, bicyklovanie, beh či plávanie. Zopár tréningov do týždňa postačí na to, aby ste začali vnímať prvé výsledky. Klesne vám koncentrácia triglyceridov a kyseliny močovej v krvi, ako aj tlak.

Existujú aj ďalšie športy zamerané na optimalizáciu sexuálneho výkonu. Skúste cvičenia na chrbát, stehná, brucho a panvu. Pomôžu aj cviky zamerané na posilnenie panvového dna. S príchodom jesene teda pre seba môžeme urobiť niečo veľké s vynaložením malého úsilia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 00:09