Tvaroh sa hodí do diétneho plánu.dreamstime
StoryEditor

Tvaroh sa vracia. Tu je 5 chutných spôsobov, ako ho zapracovať do diétneho plánu

11.04.2023, 09:38
Recepty a tipy

Pamätáte si tvaroh? Tento jemný, smotanový mliečny výrobok bol prvýkrát uvedený na trh ako zdravá výživa v 50-tych rokoch a v 70-tych a 80-tych rokoch sa stal základom pre mnohých ľudí s diétou. Tvaroh je známy tým, že má nízky obsah kalórií aj vysoký obsah bielkovín, hoci niektorí ľudia považujú jeho textúru alebo vôňu za nevábnu. Tvarohové a ovocné taniere bývali bežnou kombináciou jedálneho lístk. Postupne vyšiel z módy a v srdciach a bruchách ľudí, ktorí sa zaujímajú o zdravie, čoraz viac zaujíma miesto jogurt. Po rokoch sa vracia medzi gurmánov.

Tvaroh má na TikToku viac ako 200 miliónov zobrazení. Ak chcete začleniť návrat tvarohu do svojho vlastného jedálneho plánu, tu je päť spôsobov, ako to urobiť.

1. Urobte z neho dip

Vďaka dipu bude každé občerstvenie okamžite vyzerať ako párty a zelenina sa zmení z fádnej na lahodnú. Vďaka krémovosti tvarohu je ideálny na namáčanie; navyše má nižší obsah kalórií a tuku ako kyslá smotana a smotanový syr, ktorá sa často používaja ako základ pre krémové dipy. Jednoduchý päťzložkový tvarohový dip môže byť zdravou náhradou rančového dresingu. Ak máte radi pikantné veci, môžete vyskúšať aj dip inšpirovaný Mexikom, v ktorom sa mieša tvaroh s jalapeno, kukuricou, avokádom a ďalšími prísadami do taco. Môžete dokonca urobiť dezertný dip, ako je tento zdravý čokoládový tvarohový dip, ktorý sa dobre hodí k vášmu obľúbenému ovociu.

2. Vychutnajte si ho na hriankach

Plátky toastu s avokádom alebo ricottou a ďalšie doplnky (napríklad dokonale tekuté vajíčko, všetko korenie na bagety alebo šťavnatá paradajka) sa v posledných rokoch stali obľúbeným občerstvením a obedom. Naretý toast, ktorý je menej sýty ako veľký sendvič a často je dosť roztomilý na uverejnenie na Instagrame, je rýchly a jednoduchý spôsob, ako si zahryznúť do zdravého jedla. Vďaka svojej roztierateľnej textúre sa tvaroh ľahko používa ako toastová nátierka. S týmto jedlom je ľahké byť kreatívny – stačí pridať akékoľvek ďalšie potraviny, ktoré chcete. Potrebujete inšpiráciu? Vyskúšajte tvarohový toast s lososom, uhorkou a kôprom, tvaroh, prosciutto a bylinkový koláč alebo tvarohovo-avokádovú fúziu.

3. Zmiešajte ovos

Ste unavení z ovsených vločiek? Jednodňový ovos, výživná pochúťka, ktorú si ľahko pripravíte namáčaním surového ovosu cez noc, je obľúbeným a chutným spôsobom, ako zmeniť raňajkovú rutinu. Pridanie tvarohu do nočného ovosu je skvelý spôsob, ako zvýšiť jeho hladinu bielkovín a pridať dekadentne krémovú textúru.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 04:23