Tvaroh má na TikToku viac ako 200 miliónov zobrazení. Ak chcete začleniť návrat tvarohu do svojho vlastného jedálneho plánu, tu je päť spôsobov, ako to urobiť.
1. Urobte z neho dip
Vďaka dipu bude každé občerstvenie okamžite vyzerať ako párty a zelenina sa zmení z fádnej na lahodnú. Vďaka krémovosti tvarohu je ideálny na namáčanie; navyše má nižší obsah kalórií a tuku ako kyslá smotana a smotanový syr, ktorá sa často používaja ako základ pre krémové dipy. Jednoduchý päťzložkový tvarohový dip môže byť zdravou náhradou rančového dresingu. Ak máte radi pikantné veci, môžete vyskúšať aj dip inšpirovaný Mexikom, v ktorom sa mieša tvaroh s jalapeno, kukuricou, avokádom a ďalšími prísadami do taco. Môžete dokonca urobiť dezertný dip, ako je tento zdravý čokoládový tvarohový dip, ktorý sa dobre hodí k vášmu obľúbenému ovociu.
2. Vychutnajte si ho na hriankach
Plátky toastu s avokádom alebo ricottou a ďalšie doplnky (napríklad dokonale tekuté vajíčko, všetko korenie na bagety alebo šťavnatá paradajka) sa v posledných rokoch stali obľúbeným občerstvením a obedom. Naretý toast, ktorý je menej sýty ako veľký sendvič a často je dosť roztomilý na uverejnenie na Instagrame, je rýchly a jednoduchý spôsob, ako si zahryznúť do zdravého jedla. Vďaka svojej roztierateľnej textúre sa tvaroh ľahko používa ako toastová nátierka. S týmto jedlom je ľahké byť kreatívny – stačí pridať akékoľvek ďalšie potraviny, ktoré chcete. Potrebujete inšpiráciu? Vyskúšajte tvarohový toast s lososom, uhorkou a kôprom, tvaroh, prosciutto a bylinkový koláč alebo tvarohovo-avokádovú fúziu.
3. Zmiešajte ovos
Ste unavení z ovsených vločiek? Jednodňový ovos, výživná pochúťka, ktorú si ľahko pripravíte namáčaním surového ovosu cez noc, je obľúbeným a chutným spôsobom, ako zmeniť raňajkovú rutinu. Pridanie tvarohu do nočného ovosu je skvelý spôsob, ako zvýšiť jeho hladinu bielkovín a pridať dekadentne krémovú textúru.