Tvaroh sa hodí do diétneho plánu.dreamstime
StoryEditor

Tvaroh sa vracia. Tu je 5 chutných spôsobov, ako ho zapracovať do diétneho plánu

11.04.2023, 09:38
Recepty a tipy

Pamätáte si tvaroh? Tento jemný, smotanový mliečny výrobok bol prvýkrát uvedený na trh ako zdravá výživa v 50-tych rokoch a v 70-tych a 80-tych rokoch sa stal základom pre mnohých ľudí s diétou. Tvaroh je známy tým, že má nízky obsah kalórií aj vysoký obsah bielkovín, hoci niektorí ľudia považujú jeho textúru alebo vôňu za nevábnu. Tvarohové a ovocné taniere bývali bežnou kombináciou jedálneho lístk. Postupne vyšiel z módy a v srdciach a bruchách ľudí, ktorí sa zaujímajú o zdravie, čoraz viac zaujíma miesto jogurt. Po rokoch sa vracia medzi gurmánov.

4. Použite ho na slané muffiny

Slané tvarohové muffiny? Áno, čítate správne. Tvaroh sa dá použiť na prípravu ľahkých, nadýchaných muffinov, ktoré vám dodajú toľko potrebné energetické palivo na celý deň. Tvarohový muffin s brokolicou a čedarom poskytuje nostalgické zahryznutie pripomínajúce klasickú brokolicovú čedarovú polievku (ale zdravšiu!). Môžete tiež vyskúšať tvarohový muffin so šunkou a čedarom alebo tvarohový muffin so zelenou cibuľkou a čerstvým kôprom.

5. Vyvaľkáme z neho guľky

Z tvarohu možno urobiť aj nečakane elegantné predjedlo. Tvarohové guľky, ľahké občerstvenie, ktoré si vyžaduje minimálne úsilie a dobre sa hodí k poháru vína. Všetko, čo musíte urobiť, je vyvaľkať syr do tvaru gule a namočiť ho do hromady korenia. Existujú aj smažené a čokoládové variácie, ak sa cítite kreatívne.

V GALÉRII nájdete inšpiratívne recepty

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 08:39