Zemiaky v kombinácii s tvarohom sú dokonalou kombináciou.dreamstime
StoryEditor

Dajte zemiakom zelenú. V kombinácii s touto potravinou z nich získate jedlo, ktoré vám pomôže pri chudnutí

19.03.2023, 15:00
Recepty a tipy

Pri rôznych diétach alebo tipoch na zdravé stravovanie sa v prvom rade skloňujú vždy bielkoviny. Ich zastúpenie v jedálničku je samozrejme veľmi dôležité, no ani sacharidy by ste nemali vynechávať. Ich prítomnosť v jedálničku je rovnako potrebná. Prílohy nevynechávajte. Kombinujte a pripravujte ich však s rozumom. Až potom dosiahnete výsledky po ktorých túžite.

Zemiaky sú často hotovým postrachom každého kto sa snaží zhodiť pár kíl. No úplne zbytočne. Táto základná potravina by vo vašom stravovacom pláne nemala chýbať.

Príprava

V prvom rade je potrebné si uvedomiť, že záleží v prvom rade na tom ako zemiaky pripravíte. Na vyprážané hranolky radšej zabudnite, no naopak, zemiaky v šupke si servírujte pokojne aj niekoľkokrát za týždeň. Zázračnou surovinou s ktorou by ste zemiaky mali skombinovať je tvaroh. To je práve tá bielkovina, ktorá v kombinácii so sacharidmi vytvorí dokonalú kombináciu a dostanete tak na tanier plnohodnotné jedlo.

So šupkou

Predovšetkým v období keď máte k dispozícii nové zemiaky, prípadne zemiaky v bio kvalite by ste ich mali konzumovať aj so šupkou. Práve v nej sa ukrýva najviac vitamínov, minerálov a živín. Rovnako postupujte aj v prípade, že sa rozhodnete pripraviť si fit domáce pečené hranolky či americké zemiaky. Ale aj klasické varené zemiaky či zemiaky na pare sú skvelou voľbou.

Pripravte si dokonalé jedlo

Ak chcete vedieť, ako by mala vyzerať váš dokonale vystavaný obed či večera, tak takto:

pripravte si tri stredne veľké zemiaky uvarené v šupke k ním doplňte 130 gramov tvarohu, ktorý si môžete dochutiť jarnou cibuľkou, prípadne žeruchou či pažítkou a samozrejme soľ a korenie. Nezabudnite aj na vlákninu v podobe miešaného šalátu z čerstvej zeleniny. Ak budú vaše hlavné jedla vyzerať takto, môžete sa čoskoro tešiť na stratu pár centimetrov okolo pása.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 15:04