Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na veľké kúsky, vložíme do pekáča, osolíme, pridáme bobkový list a poprášime provensálskym korením. Pridáme viazaničku byliniek, ako napríklad petržlenovú vňať, bazalku, oregano, tymian, koriander a estragón. Na zeleninu poukladáme nakrájané, osolené kuracie mäso. Rajčinový pretlak a kečup zmiešame spolu, môžeme rozriediť vodou a vylejeme na mäso. Výdatne posypeme provensálskym korením, tým netreba šetriť - 4-5 veľkých lyžíc na jedno kurča. Všetko zalejeme vodou, nielen podliať, ale zaliať tak, aby bolo mäso zakryté. Je to jedlo so šťavou, tak nech je jej veľa. Dáme piecť na 200°C na 50-60 minút, potom pridáme šampiňóny a dusíme zakryté ešte asi 10-15 minút, na záver odokryjeme a necháme trochu zapiecť.
Ingrediencie:
1ks väčšie kurča
500g mrkva
200g zeler
200g petržlen
300g cibuľa
4-5ks cesnak
1 konzerva pretlak paradajkový
150ml kečup
3ks bobkový list
200g šampiňóny
čerstvé korenie
provensálske bylinky čerstvé
70 minút na 200 °C
Takto pripravíte štyri chutná poracie.