Kura na provensálsky spôsob zvládne každá gazdinka.
StoryEditor

Kurča na provensálsky spôsob. Chutne a rýchlo

07.03.2023, 10:48
Recepty a tipy

Úspechom pri tejto úprave je dobrý, hlboký pekáč s pokrievkou.

 Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na veľké kúsky, vložíme do pekáča, osolíme, pridáme bobkový list a poprášime provensálskym korením. Pridáme viazaničku byliniek, ako napríklad petržlenovú vňať, bazalku, oregano, tymian, koriander a estragón. Na zeleninu poukladáme nakrájané, osolené kuracie mäso. Rajčinový pretlak a kečup zmiešame spolu, môžeme rozriediť vodou a vylejeme na mäso. Výdatne posypeme provensálskym korením, tým netreba šetriť - 4-5 veľkých lyžíc na jedno kurča. Všetko zalejeme vodou, nielen podliať, ale zaliať tak, aby bolo mäso zakryté. Je to jedlo so šťavou, tak nech je jej veľa. Dáme piecť na 200°C na 50-60 minút, potom pridáme šampiňóny a dusíme zakryté ešte asi 10-15 minút, na záver odokryjeme a necháme trochu zapiecť.

Ingrediencie:

1ks väčšie kurča

500g mrkva

200g zeler

200g petržlen

300g cibuľa

4-5ks cesnak

1 konzerva pretlak paradajkový

150ml kečup

3ks bobkový list

200g šampiňóny

čerstvé korenie

provensálske bylinky čerstvé

70 minút na 200 °C

Takto pripravíte štyri chutná poracie.
 

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. november 2024 03:12