Roztrhané pančušky vo vašej domácnosti ešte nájdu svoje využitie.dreamstime
StoryEditor

Nerobte viac drámu pre roztrhnuté pančušky. V domácnosti ešte nájdu svoje využitie

17.02.2023, 10:00
Recepty a tipy

Pozná to každá žena. Rýchlik. No nie ten na železničnej trati, ale ten na silonkách. Nie je nič nepríjemnejšie, ako očko na pančuškách vo chvíli, keď sa najviac ponáhľate. Zrejme v hneve roztrhané pančušky hodíte rovno do koša, no to je chyba. Deravé silonky si síce už druhýkrát neoblečiete, no poslúžiť vám ešte predsa len môžu.

Skôr než do koša, ich odložte do skrinky s potrebami na rôzne príležitosti. Uvidíte, aké nápomocné vám ešte budú. A to nie len pri upratovaní.

Zopnite si vlasy

Gumičky do vlasov sú absolútnym spotrebným tovarom. Ani neviete ako a týždenne prídete hneď o niekoľko kusov, hoci presne viete, kde ste si ich odložili. Záhadu strácania sa gumičiek zrejme nevyriešite, no vyrobte si aspoň na domáce použitie pár kusov práve zo siloniek, alebo silonových ponožiek. Ideálna na výrobu je predná, spevnená časť, no pokojne použite aj zvyšok siloniek. Nastrihajte si z nich tenké pásiky a majte tak po ruke vždy dostatok gumičiek do vlasov. Sú dostatočne pevné na to, aby udržali v chvoste aj husté vlasy.

Pasírovanie

V lete počas sezóny varenia džemov môžete opäť siahnuť po pančuškách, ktoré už nemôžete nosiť. Poslúžia vám ako sitko, ale aj namiesto gázy, ktorej úlohou je nepustiť do džemu žiadne zrniečko či čiastočky, ktoré do džemu nepatria. Uľahčia vám prácu a v neposlednom rade aj čas, ak náhodou žiadnu gázu po ruke nemáte.

Čisté sklá na aute

Mušky na čelnom skle či svetlách auta nie sú ničím výnimočným. Stačí jedna – dve jazdy po diaľnici a máte z nich hotovú zbierku. Nezúfajte, máte predsa pančušky a tie vám s ich odstránením dokonale pomôžu. Stačí, ak do siloniek vložíte akúkoľvek látku, ktorou v nich vyplníte priestor a vyrobíte si akúsi špongiu, pomocou ktorej mušky zo skiel odstránite raz dva.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 06:39