Vďaka svojej síce príznačnej, no nie príliš výraznej chuti môžete mascarpone zmiešať takmer s čímkoľvek. Získate tak lahodný krém do zákuskov a to doslova za pár minút.
Makový krém
Pre všetkých, ktorí sú milovníkmi maku je je tu skvelý makový krém. Hodí sa na akýkoľvek korpus, do tortičiek či koláčov, alebo môžete experimentovať a navrstviť ho aj do pohárov s ovocím, piškótami či orieškami. Príprava je jednoduchá. Najskôr si vyšľahajte do tuha 33 percentnú smotanu, pridajte dve lyžice medu a postupne zašľahávajte mascarpone. Na záver pridajte mak. Vôbec nešetrite a pokojne pridajte pol na pol mak mletý a celý. Nielenže to bude fantasticky chutiť, ale aj vyzerať.
Orieškový krém
Aj v tomto prípade budete kombinovať vyšľahanú šľahačku a mascarpone. Máte doma orieškový, alebo vaječný likér? Tak neváhajte a pridajte ho do našľahaného krému. Krém oslaďte práškovým cukrom podľa chuti a nezabudnite na poriadnu dávku mletých vlašských orieškov. Orieškovú chuť doplní aj extrakt z vanilky, alebo čerstvý vanilkový lusk. Takýto krém sa hodí napríklad aj na torty. Ak ho navrstvíte na korpus s plátkami banánu, alebo čučoriedok, torta bude ako od najlepších cukrárov.
Ovocný krém
A aj ovociu dáme v tomto prípade šancu. Môžete použiť buď čerstvé ovocie, alebo mrazené. V prípade, že sa rozhodnete práve pre mrazené ovocie, napríklad mix bobuľového ovocia, rozohrejte si panvicu na ktorú dáte skaramelizovať dve lyžice trstinového cukru a následne k nemu pridajte mrazenú zmes a ovocie prevarte. Keď bude rozvarené, odstavte z plameňa a nechajte vychladnúť. Nad vodným kúpeľom si zatiaľ roztopte 200 gramov bielej čokolády. Vyšľahajte jedno veľké mascarpone, pridajte lyžicu cukru a roztopenú bielu čokoládu. Ovocie rozmixujte, prepasírujte a pridajte ku krému. Na záver všetko poriadne premiešajte. Ak bolo ovocie príliš kyslé, doslaďte krém podľa potreby. Aj v tomto prípade môžete experimentovať a krém použiť na viacero spôsobov