Káva naozaj pomáha chudnúť.
StoryEditor

Ako kofeín pomáha chudnúť? Tu je vysvetlenie!

25.11.2022, 14:52
Recepty a tipy

Je úplne jedno, či sa na vás počas sviatkov nejaké to kilo nalepilo alebo nie. Dôležité je, aby ste sa cítili dobre vo vlastnom tele. Ak by to chcelo menšiu zmenu, prinášame užitočné tipy, ako rýchlejšie spaľovať tuky a netrpieť pri tom.

Naštartujte metabolizmus svižnou chôdzou

Pokiaľ bude kalorický príjem vyšší ako výdaj, s tukom na tele to veru pohne, ale opačným smerom. Zároveň však platí, že to netreba preháňať ani so športom. Počas intenzívnej kardio aktivity sa človek určite spotí, čo nie je zlé, posilní si aj srdce a môže sa mu zväčšiť kapacita pľúc, ale telo pritom využije hlavne cukry. Tukových zásob sa takmer nedotkne.

Naopak, tie sa spaľujú pri pomalšej, ale dlhšej pohybovej aktivite, akou je rýchla chôdza alebo pomalý beh. Dôležitá je však pravidelnosť. Znie to celkom dobre, nie, dať si raňajky, potom šálku milovanej kávy a vyraziť sviežim tempom na peknú, povedzme, 40-minútovú prechádzku. Poteší to telo aj ducha a ukladanie tukov sa eliminuje.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 09:37