Pripravte si s nami výborné orieškové maškrty.Dreamstime
StoryEditor

Nič pre alergikov, ale ostatní si pochutia: Toto sú najlepšie orieškové zákusky

24.09.2022, 12:00
Recepty a tipy

Sú voňavé aj krémové, príjemne chrumkajú a všetci si ich hneď obľúbia. Presne také sú tieto výborné orieškové maškrty.

Veterníky s orieškovou plnkou

Suroviny na 8 porcií:

Cesto:

· 160 ml vody

· štipka soli

· 80 g masla

· 100 g hladkej múky

· 2 vajcia

Chrumkavá čiapočka:

· 25 g trstinového cukru

· 25 g hladkej múky

· 25 g masla

Oriešková pasta:

· 150 g lieskových orieškov

· 150 g krupicového cukru

· 250 ml smotany na šľahanie

1 Vodu so štipkou soli a s maslom privedieme do varu, vmiešame múku a pomaly vymiešame cesto, ktoré sa nebude lepiť. Necháme vychladnúť a postupne vmiešame vajce.

2 Na plech lyžicou vytvoríme 8 bochníčkov. Z trstinového cukru, múky a masla zamiesime cesto, vyvaľkáme ho na tenký plát a vykrojíme kolieska, ktoré dáme na pripravené bochníčky.

3 Takto pripravené veterníky pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C asi 45 minút a necháme vychladnúť. V priebehu pečenia na 10 minút pridáme pražiť oriešky.

4 Na panvičke rozpustíme cukor, pridáme oriešky, premiešame a potom rozmixujeme. Smotanu vyšľaháme a vmiešame orieškovú pastu. Veterníky rozkrojíme, naplníme krémom a priklopíme.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. november 2024 23:55