Pripravte si s nami výborné orieškové maškrty.Dreamstime
StoryEditor

Nič pre alergikov, ale ostatní si pochutia: Toto sú najlepšie orieškové zákusky

24.09.2022, 12:00
Recepty a tipy

Sú voňavé aj krémové, príjemne chrumkajú a všetci si ich hneď obľúbia. Presne také sú tieto výborné orieškové maškrty.

Londýnske rezy

Suroviny na 8 porcií:

Cesto:

· 135 g masla

· 3 žĺtky

· 75 g práškového cukru

· 210 g polohrubej múky

· 1 lyžička prášku do pečiva

· 150 g slivkového lekváru

Sneh:

· 3 bielky

· 180 g práškového cukru

· 190 g mletých orechov (vlašské alebo mandle)

1 Rozpustené a vychladnuté maslo vymiešame so žĺtkami, s práškovým cukrom, múkou a práškom do pečiva.

2 Cesto rozotrieme do maslom vymastenej formy s veľkosťou 20 x 15 cm. Povrch potrieme slivkovým lekvárom.

3 Bielky vyšľaháme s cukrom do pevnej peny. Potom pomocou stierky opatrne vmiešame mleté orechy. Pripravený sneh rozotrieme navrch a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. Necháme vychladnúť a nakrájame na rezy.

Recept na Orieškové veterníky na ďalšej strane. 

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. november 2024 21:17