Nice cream si zamilujete nielen pre jeho skvelú chuť, ale aj pre minimum kalórií.pexels
StoryEditor

Nice cream je pochúťka, z ktorej nepriberiete. Jej príprava trvá presne päť minút

01.08.2022, 12:00
Recepty a tipy

Receptov na sladké maškrty, ktoré sú nielen zdravé, ale majú aj málo kalórii, nie je nikdy dosť. Nice cream je jedným z nich a okrem toho je aj bezlepkový a bezlaktózový. Môžete si ho pripraviť v rôznych príchutiach, a to všetko za pár minút. Základom pre výrobu tejto lahodnej zmrzliny sú banány.

Ak máte doma prebytok banánov a nemáte práve chuť vypekať banánový chlieb, šup s nimi do mrazničky. Prvá ingrediencia na výrobu nice creamu tak bude pripravená na použitie.

Banana nice cream

Ak stále neviete, o čo v prípade nice creamu ide, tak ako samotný názov napovedá, ide o zmrzlinu. Názov je odvodený od slova banana, pôvodný názov bol „nana cream“, keďže práve mrazené banány sú hlavnou ingredienciou. Vďaka nim bude táto zdravá maškrta prirodzene sladká, bez pridania ďalšieho cukru či iných sladidiel a zároveň krémová. Presne taká, aká má zmrzlina byť.

Príprava

V prvom rade potrebujete už spomínané banány. Čím zrelšie, tým lepšie, pretože sú dostatočne sladké. Takže odteraz už prezreté banány nemusíte vyhadzovať, ale rovno mraziť. Ideálne, ak ich nakrájate na menšie kolieska a uskladníte v nádobách také množstvá, aké budete potrebovať na určitý počet porcií. Banány by mali byť pred prípravou v mrazničke minimálne 5 hodín. Dobre uskladnené vám vydržia až šesť týždňov, takže ich môžete mať neustále po ruke. Zmrzline predsa nepoviete nie ani v prípade chladnejšieho počasia. Okrem toho sa iste sladkému dezertu potešia aj vaše ratolesti. A možno ani neprídu na to, že sa nejedná o klasiku, na ktorú sú zvyknuté. Ďalšou nevyhnutnosťou je výkonný mixér, a potom už len ovocie, oriešky, čokoláda či topingy podľa vašej chuti.

Malinový nice cream

Na výrobu nice creamu pre tri osoby budete potrebovať 3 väčšie zmrazené banány. Vložte ich do mixéra, pridajte čerstvé alebo mrazené maliny, pol pohára ľubovoľného rastlinného mlieka a mixujte do hladka, až kým sa všetko nespojí. Zmrzlina bude síce dostatočne sladká, ale v prípade, že vám to nebude stačiť, dochuťte ju medom alebo čakankovým sirupom. Servírujte vo vysokom pohári, ozdobené malinami a lístkami mäty. Týmto dezertom určite zabodujete aj u návštevy.

Nice cream s horúcim ovocím

Nice cream je výborný aj samotný, no ak máte chuť ho niečím ozvláštniť, horúce ovocie bude skvelá voľba. Päť zmrazených banánov rozmixujte s kvalitným kokosovým mliekom. Mlieko prilievajte radšej postupne, aby sa vám nestalo, že bude zmrzlina príliš riedka. Keď získate požadovanú konzistenciu, ochutnajte, či je krém dostatočne sladký. Ak boli banány prezreté, sladkosť je zaručená. Na panvici si zatiaľ roztopte lyžicu kokosového alebo trstinového cukru a pridajte misku zmiešaného ovocia. Skvelé je bobuľové ovocie, no aj nektárinky či na menšie kúsky nakrájané broskyne, slivky, marhule. Ovocie chvíľku na panvičke zahrievajte. Nie príliš dlho, aby sa vám nerozvarilo. Kopček zmrzliny prelejte pripravenou ovocnou zmesou a naplno si vychutnajte chuť leta.

Čokoládový nice cream

Najskôr si pripravte čokoládu. Zahrejte 100 ml šľahačkovej smotany. Hneď ako príde do bodu varu ju odstavte a pridajte k nej 120 g kvalitnej čokolády, ktorá by mala obsahovať minimálne 56 % kakaa. Miešajte, kým sa čokoláda v smotane úplne nerozpustí a nechajte ju vychladnúť. Banány začnite mixovať a pomaly prilievajte čokoládu, kým nedosiahnete požadovanú konzistenicu. A je hotová. Výborná pochúťka pre všetkých čokoholikov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 10:01