K mandľovej, pohánkovej, makovej a množstvu iných, bezlepkových a zdravých múk sa pridáva aj múka zo zelených banánov. V Európe je síce novinkou, no v krajinách západenej Afriky, strednej Ameriky, ale aj na Jamaice či Haiti o jej výhodách vedia už dávno.
Superpotravina
Zdá sa, že goji či chia semienka majú silného konkurenta. Banánová múka sa získava z ošúpaných a sušených zelených banánov a svoju super schopnosť má najmä vďaka škrobu, ktorý obsahuje. Na rozdiel od škrobu, ktorý obsahujú napríklad nám dobre známe zemiaky, sa škrob z banánov v tele nerozkladá na cukor. Práve naopak. Zostáva v tele, udržiava stálu hladinu cukru v krvi, stará sa o lepšie trávenie, no len v surovom stave. Ak teda chcete získať čo najviac živín, pridajte ju do raňajkovej kaše či smoothička.
Pomocník pri chudnutí
O banánoch je dobre známe, že sú bohatým zdrojom draslíka a platí to aj pre banánovú múku. Pridávaním banánovej múky v studenej kuchyni bude vaše telo spaľovať oveľa viac kalórii, keďže premeniť už spomínaný škrob na energiu mu dá poriadne zabrať. Navyše vďaka tomu bude rýchlejší aj váš metabolizmus. Ďalším plusom je fakt, že už malé množstvo múky vás dokáže poriadne zasýtiť. Ak by ste sa rozhodli nahradiť touto múkou múku pšeničnú, niektoré vlastnosti sa síce znehodnotia, no získate plnohodnotnú bezlepkovú alternatívu a to v rovnakom pomere, ako uvádzajú recepty s klasickou múkou.