Zeleninový koláč je chutný a na pohľad zaujímavý.Shutterstock
StoryEditor

Chrumkavý zeleninový koláč vo farbách dúhy: Poteší chuťové poháriky aj oči

13.08.2022, 12:00
Recepty a tipy

Ak máte chuť na fajnovú dávku zeleniny priamo v koláči, tak tento pestrofarebný koláč naslano poteší určite brušká a aj oči.

Suroviny na 6 porcií:

· 400 g chladeného krehkého cesta

· 100 g jarnej cibuľky

· 5 lyžíc olivového oleja

· soľ

· mleté čierne korenie

· 2 červené cibule

· 1 lyžica vínneho octu

· 1 lyžica medu

· 300 g brokolice

· 200 g cherry paradajok

· 300 g mrazenej kukurice

· 50 g masla

· 400 g krémového smotanového syra

· 3 strúčiky cesnaku

· 50 ml smotany na varenie

1 Cesto položíme na papier na pečenie do guľatej formy (24 cm), na povrch nasypeme fazuľu a pečieme pri 170° C asi 15 minút, po upečení odstránime fazuľu a korpus necháme celkom vychladnúť.

2 Cibuľku nakrájame na kolieska a opečieme v panvici na 3 lyžiciach olivového oleja, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.

3 Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky, orestujeme v panvici na 2 lyžiciach oleja, osolíme a ochutíme vínnym octom s medom, podľa chuti osolíme. Brokolicu rozoberieme na ružičky a minútu povaríme v osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Paradajky nakrájame na kocky.

4 Kukuricu krátko opečieme na masle, osolíme, okoreníme. Syr dáme do misky, pridáme prelisovaný cesnak, prilejeme smotanu a rozmiešame, pripravenou zmesou potrieme upečený korpus.

5 Červenú cibuľu nasypeme pozdĺž okraja koláča, vedľa pokračujeme cibuľkou s brokolicou, potom s kukuricou a nakoniec pridáme cherry paradajky, nakrájame na porcie a podávame.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 23:09