Suroviny na 6 porcií:
· 400 g chladeného krehkého cesta
· 100 g jarnej cibuľky
· 5 lyžíc olivového oleja
· soľ
· mleté čierne korenie
· 2 červené cibule
· 1 lyžica vínneho octu
· 1 lyžica medu
· 300 g brokolice
· 200 g cherry paradajok
· 300 g mrazenej kukurice
· 50 g masla
· 400 g krémového smotanového syra
· 3 strúčiky cesnaku
· 50 ml smotany na varenie
1 Cesto položíme na papier na pečenie do guľatej formy (24 cm), na povrch nasypeme fazuľu a pečieme pri 170° C asi 15 minút, po upečení odstránime fazuľu a korpus necháme celkom vychladnúť.
2 Cibuľku nakrájame na kolieska a opečieme v panvici na 3 lyžiciach olivového oleja, osolíme, okoreníme a necháme vychladnúť.
3 Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky, orestujeme v panvici na 2 lyžiciach oleja, osolíme a ochutíme vínnym octom s medom, podľa chuti osolíme. Brokolicu rozoberieme na ružičky a minútu povaríme v osolenej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Paradajky nakrájame na kocky.
4 Kukuricu krátko opečieme na masle, osolíme, okoreníme. Syr dáme do misky, pridáme prelisovaný cesnak, prilejeme smotanu a rozmiešame, pripravenou zmesou potrieme upečený korpus.
5 Červenú cibuľu nasypeme pozdĺž okraja koláča, vedľa pokračujeme cibuľkou s brokolicou, potom s kukuricou a nakoniec pridáme cherry paradajky, nakrájame na porcie a podávame.