Majonézový šalát s cibuľou
Suroviny na 4 porcie:
- 1 kg nových zemiakov
- soľ
- 2 lyžice celozrnnej horčice
- 1 lyžica medu
- 4 lyžice bieleho vínneho octu
- 3 lyžice olivového oleja
- mleté čierne korenie
- 2 červené cibule
- 2 jarné cibuľky
- 4 lyžice majonézy
- 2 lyžice kyslej smotany
Postup:
1. Zemiaky očistíme, nakrájame na hrubšie plátky, ktoré rozdelíme na polovice. Uvaríme ich v osolenej vriacej vode domäkka a potom ich scedíme.
2. V miske zmiešame horčicu, med, ocot, olivový olej, vmiešame do zemiakov, osolíme a okoreníme a necháme odležať najlepšie 120 minút.
3. Cibuľu nakrájame na kolieska, jarnú cibuľku nakrájame na väčšie kúsky. Do zemiakov vmiešame majonézu, smotanu a nakoniec cibuľu a jarné cibuľky. Zľahka premiešame a dochutíme soľou. Podávame ako prílohu k mäsu alebo s pečivom.