Malé a chutné zemiačiky zmenia váš pohľad na prílohy.Dreamstime
StoryEditor

Chutia lepšie ako obyčajná príloha. Vyskúšajte lahodné jedlá s novými zemiačikmi

11.06.2022, 12:00
Recepty a tipy

Najlepšie sú ešte maličké s celkom jemnou šupkou a dajú sa pripraviť na množstvo skvelých spôsobov. Ozaj výborné sú aj tieto naše tri recepty.

Majonézový šalát s cibuľou

Suroviny na 4 porcie:

  • 1 kg nových zemiakov
  • soľ
  • 2 lyžice celozrnnej horčice
  • 1 lyžica medu
  • 4 lyžice bieleho vínneho octu
  • 3 lyžice olivového oleja
  • mleté čierne korenie
  • 2 červené cibule
  • 2 jarné cibuľky
  • 4 lyžice majonézy
  • 2 lyžice kyslej smotany

Postup:

1. Zemiaky očistíme, nakrájame na hrubšie plátky, ktoré rozdelíme na polovice. Uvaríme ich v osolenej vriacej vode domäkka a potom ich scedíme.

2. V miske zmiešame horčicu, med, ocot, olivový olej, vmiešame do zemiakov, osolíme a okoreníme a necháme odležať najlepšie 120 minút.

3. Cibuľu nakrájame na kolieska, jarnú cibuľku nakrájame na väčšie kúsky. Do zemiakov vmiešame majonézu, smotanu a nakoniec cibuľu a jarné cibuľky. Zľahka premiešame a dochutíme soľou. Podávame ako prílohu k mäsu alebo s pečivom.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. november 2024 08:11