pexels.com
StoryEditor

Káva trochu inak. Zdravšie.S maslom a kokosovým olejom

04.04.2017, 07:00
Recepty a tipy
Nehovorte bŕŕŕ, kým ju nevyskúšate! Nielenže dobre chutí, ale vás aj zasýti. A navyše je takto zdravšia.

Milujete kávu? Tak z nej spravte ultra zdravý a navyše chutný nápoj!

Z kávy sa nepriberá. Platí to iba v prípade, že ju pijete bez cukru a inú ako cappuccino a latte macchiato, ktoré sú bohaté na plnotučné mlieko. Káva obsahuje antioxidanty a vitamín skupiny B - niacín, ktorý podporuje správne fungovanie kože, nervov a tráviaceho ústrojenstva.

Základom je mať naozaj dobrú a kvalitnú kávu, z ktorej vďaka dobrému spracovaniu a praženiu získate všetky kávové benefity. Dajte si do nej pár kvapiek kokosového oleja, lebo takto pôsobí antibakteriálne, chráni vaše srdce a znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Škorica kávu krásne prevonia, zároveň prospeje tráveniu, zbavuje plynatosti a tiež znižuje cholesterol. Maslo obsahuje vitamín A, ktorý prispieva k správnemu fungovaniu štítnej žľazy, vitamín E na pokožku a vitamín K2 na silné kosti. 

Ako na to?

Potrebujeme:

čerstvo namletú kávu

pravé živočíšne maslo

kokosový olej

štipku škorice (alebo podľa chuti)

Postup prípravy:

1. Pripravte si 200 ml kávy

2. Do šálky alebo mixéra postupne pridajte maslo, kokosový olej a škoricu

3. Nápoj vymixujte s mixérom ako smoothie tak, aby neostali mastné škvrny na povrchu

Mňam :-)

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
21. november 2024 23:11