Evita magazín
StoryEditor

Šalát z grilovanej repy s kozím syrom

10.03.2017, 15:00
Recepty a tipy
Keď sa spoja tieto chute a dokonca aj farby na tanieri, vytvárajú neodolateľnú harmóniu. Vyskúšajte!

Ingrediencie
2 surové repy
1/2 zeleru
1 balenie rukoly
hrsť vlašských orechov
150 g kozieho syru/feta syru
korenie: čierne, soľ, grilované korenie

Postup
Surovú cviklu aj zeler si nakrájame na tenké plátky. Môžete pracovať aj s uvarenými surovinami, šetrí vám to čas prípravy, ak už kúpite napríklad uvarenú repu. Plátky poukladáme na papier na pečenie, na plech, pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme podľa potreby a poriadne premiešame. Trúbu nastavíme na grilovací program a cca 30 minút pečieme pri 180 stupňoch do zmäknutia. Podávame vychladnuté, najprv dáme na tanier cviklu so zelerom, potom rukolu, kozí syr a na vrch pridáme vlašské orechy.

Sladká chuť repy, horkastá chuť rukoly a špecifická chuť kozieho syra vám prinesie labužnícky zážitok :)

Dobrú chuť!

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. november 2024 01:55