Evita magazín
StoryEditor

Pečenie s Evitou: Božské venčeky

14.12.2016, 11:00
Recepty a tipy
Kto miluje sladké maškrty, tieto venčeky si ihneď zamiluje. Pri pečení si užijete poriadnu zábavu, najťažšie je však naučiť sa venčeky správne vytvarovať. Takže je to výzva.

POTREBUJEME
Na cesto:
250ml vody
štipku soli
150 g polohrubej múky
50 g margarínu alebo masla
4 vajcia

Na krém:
500 ml mlieka
štipka soli
1 balenie Zlatého klasu
1 balenie vanilkového pudingu
100 g kryštálového cukru
150 g masla 
1 balenie vanilkového cukru
1/2 ČL rumu
práškový cukor na posypanie venčekov

POSTUP
Plech na pečenie si vymažeme tukom a vysypeme múkou. Okrúhlou formičkou doň predznačíme veľkosť venčekov. Následne v hrnci zohrejeme osolenú vodu, pridáme do nej maslo a necháme zohriať. Pozor, voda by nemala vrieť ani sa odparovať! Počas stáleho miešania prisypeme múku a asi 3-5 minút miešame, aby sa nám nevytvorili hrčky. Keď sa už cesto neprichytáva na steny hrnca, v ktorom ho odpaľujeme, preložíme ho do misky a necháme vychladnúť.

Potom doň postupne mixérom zapracujeme všetky vajíčka. Lesklé cesto vložíme do vrecka na zdobenie a na vyznačený plech vytláčame kolieska.

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov, venčeky pečieme asi 20 minút, potom teplotu znížime na 170 stupňov  a 5 minút ešte dopekáme. Po vytiahnutí necháme venčeky chvíľu odstáť, ešte teplé ich prekrojíme na polovicu a začneme plniť krémom. Ten si pripravíme tak, že najskôr uvaríme vanilkový puding spolu so Zlatým klasom, doň ešte zahorúca primiešame vanilkový aj kryštálový cukor, pridáme lyžičku masla, aby sa nám na povrchu nevytvorila koža, štipku soli, po vychladnutí primiešame rum a maslo. Venčeky plníme opäť pomocou vrecka na zdobenie. 

Tento recept ste mohli nájsť aj v minuloročnom decembrovom čísle. Evita magazín (2015)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 14:11