
POTREBUJEME
mixér, papierové utierky, strúhadlo, malú okrúhlu formičku
SUROVINY
Tatarák:
400 g hovädzieho tataráka, 2 lyžice nasekanej cibule,2 lyžice nasekaných korenených uhoriek, 2 lyžice lahôdkovej cibuľky, olivový olej, morská soľ, čierne korenie, chilli korenie, restovaná cibuľka, pečivo podľa vlastného výberu
Omáčka:
1 konzerva (160 g) tuniaka v olivovom oleji, 1 lyžica kapár, 1 lyžica citrónovej šťavy, 2 žĺtky, 1 lyžica nasekanej cibule, 1 lyžica nasekanej čerstvej petržlenovej vňate + na ozdobu, 100 ml olivového oleja
POSTUP
Hovädzie mäso zmiešame s nakrájanou cibuľkou, nasekanými kyslými uhorkami, lahôdkovou cibuľkou, olejom, soľou, korením a chilli podľa chuti. Necháme oddýchnuť. Tuniaka zalejeme, zmiešame s kapary, citrónovou šťavou, žĺtkami, nasekanou cibuľou, petržlenovou vňaťou, soľou, korením, olejom a poriadne to celé mixérom rozmixujeme. Na tanier si pomocou okrúhlej formičky naservírujeme tatarák a na vrch posypeme smaženú cibuľku. Okolo tataráku opatrne nalejeme pripravenú tuniakovú omáčku tak, aby sme samotný tatarák nepoliali. Nakoniec pokvapkáme olejom, ozdobíme lístkami petržlenovej vňate a podávame s čerstvo opečeným chlebom.