instagram/ miriam.kalisova
StoryEditor

Chutné krémeše podľa Miriam Kalisovej. Ako si ich poľahky pripraviť vo vlastnej kuchyni?

05.08.2021, 10:45
Recepty a tipy
Ak máte chuť na niečo sladké, je na čase vyskúšať recept pd Miriam. Odporúčame!

Potrebujete:

300 ml mlieka
1 vanilkový puding
1 čl vanilkového extraktu
50 g masla
50 g jemného trstinového cukru
2 vajcia
250 ml šľahačky
2 trstinové cukre s mletou vanilkou
30 g jemného trstinového cukru (bude sa pridávať k bielkam)
1 balíček gullón sušienok

Postup:

Do hrnčeka si dáme zovrieť časť mlieka. V druhej časti mlieka rozmiešame puding, vanilkový extrakt, žĺtka a cukor a za stáleho miešania túto zmes vlejeme do horúceho mlieka a uvaríme na hustý puding. Medzitým si dávame vymiešať bielka s cukrom na tuhý sneh. Do uvareného hustého pudingu ešte za horúca vmiešame maslo..keď sa spojí s pudingom, vmiešame tam ešte aj ten sneh. Všetko miešame za horúca v hrnčeku.

Pudingovú zmes vylejeme na polovicu poukladaných keksíkov a necháme vychladnúť a následne zachladiť do chladničky. Vymiešame si šľahačku s vanilkou a cukrom do tuha a natrieme na zachladený pudingovo keksíkový základ. Ja niekedy pred šľahačkou na ten puding naukladám aj jahôdky, alebo čučoriedky, čo je po ruke. Na šľahačku poukladáme sušienky presne tak isto, ako sme ukladali základ, nech sa nám to dobre krája. Odporúča. sa nechať sušienky poriadne nasiaknuť šľahačkou a podávať až na druhý deň.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 18:36