
Potrebujeme:
alobal, škrabku
Suroviny:
500g kuracích pŕs, morskú soľ, čierne korenie, čerstvý tymian, olivový olej, šťava z citróna, 4 vajcia, 2 stonky stonkového zeleru, 4 lahôdkové cibuľky, 1 uhorka, 2 avokáda, 250g kyslej smotany, 2 biele bagety
Postup:
Kuracie prsia si očistíme, osolíme, okoreníme, posypeme čerstvým tymianom a potrieme olivovým olejom. Keď budú opečené do zlatohneda, stiahneme ich z panvice, pokvapkáme šťavou z citróna a olivovým olejom, prikryjeme alobalom a necháme chvíľku odpočinúť. Vajcia uvaríme na tvrdo a pokrájame na kocky, zmiešame ich v miske spolu s očisteným zelerom a lahôdkovými cibuľkami. Očistenú uhorku nakrájame na malé kocky, avokádo si nakrájame taktiež na malé kúsky, pridáme morskú soľ, čierne korenie, šťavu z citróna, kyslú smotanu a vložíme spolu s uhorkou do misky k ostatným surovinám. Bagety si na panvici s olejom mierne opečieme a môžeme servírovať. Dobrú chuť!