StoryEditor

Zapráši sa po ňom jedna radosť. Pripravte si doma vlastný mliečny rez!

20.06.2021, 16:30
Recepty a tipy
Je šťavnatý, chutný a ľahký. Milujú ho nielen deti, ale aj dospelí. Tak prečo si ho nepripraviť?

Potrebujeme:

  • 3ks vajíčok
  • 225g kryštálového cukru
  • 325ml smotany na šľahanie
  • 125g polohrubej múky
  • 500g mascarpone
  • 40g kakaa
  • 5g kypriaceho prášku do pečiva
  • 3PL medu
  • 1čl citrónovej kôry

Postup:

Vajíčka vyšľaháme spolu s 125g kryštálového cukru. V tomto procese pridáme aj 125ml smotany na šľahanie a všetko spolu poriadne vymiešame. Medzitým si v druhej mise rozmiešame múku, kakao a kypriaci prášok do pečiva. To všetko následne vmiešame do pripravenej hmoty z vajíčok a smotany. Všetko spolu premiešame a pripravíme si pekáč, ktorý vystlieme papierom na pečenie. Kakaovú hmotu následne rozotrieme a pečieme približne 15 minút pri 180 stupňoch. Korpus potom rozrežeme na dve rovnaké polovice a pripravíme si zatiaľ plnku.

Našľaháme si mascarpone a postupne k nemu pridávame med a citrónovú kôru. Vo vedľajšej menšej misy si zatiaľ pripravíme šľahačku s cukrom, ktorú do mascarpone vmiešame. Vzniknutým krémom potrieme rezy, spojíme a necháme odstáť aspoň dve hodiny v chladničky.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 22:56