Potrebujeme:
- 3ks vajíčok
- 225g kryštálového cukru
- 325ml smotany na šľahanie
- 125g polohrubej múky
- 500g mascarpone
- 40g kakaa
- 5g kypriaceho prášku do pečiva
- 3PL medu
- 1čl citrónovej kôry
Postup:
Vajíčka vyšľaháme spolu s 125g kryštálového cukru. V tomto procese pridáme aj 125ml smotany na šľahanie a všetko spolu poriadne vymiešame. Medzitým si v druhej mise rozmiešame múku, kakao a kypriaci prášok do pečiva. To všetko následne vmiešame do pripravenej hmoty z vajíčok a smotany. Všetko spolu premiešame a pripravíme si pekáč, ktorý vystlieme papierom na pečenie. Kakaovú hmotu následne rozotrieme a pečieme približne 15 minút pri 180 stupňoch. Korpus potom rozrežeme na dve rovnaké polovice a pripravíme si zatiaľ plnku.
Našľaháme si mascarpone a postupne k nemu pridávame med a citrónovú kôru. Vo vedľajšej menšej misy si zatiaľ pripravíme šľahačku s cukrom, ktorú do mascarpone vmiešame. Vzniknutým krémom potrieme rezy, spojíme a necháme odstáť aspoň dve hodiny v chladničky.