Čo je lepšie ako stará, obľúbená pochúťka v novom šate?
Potrebujete:
plátky chleba
slnečnicový olej
syr Eidam
cesnak
podľa chuti kečup
Postup:
Na panvicu nalejeme 2 lyžice oleja. Teplotu nastavíme na 120°C a chlieb usmažíme z oboch strán. Niekto má rád hrianky viac osmažené, iný menej, preto je toto rozhodnutie len na Vás.
Aby aj na malom množstve tuku bola hrianka poriadne upečená po celej ploche, je dobré položiť na ňu obracačku. Pri otáčaní olej už nepridávame.
Z panvice hrianku preložíme na pracovnú dosku, kde po celej ploche chleba rozotrieme 1/2 strúčika cesnaku. Na vrchnú časť položíme syr a preložíme späť na panvicu.
Priklopíme pokrievku a čakáme, až sa syr roztečie. Tým je hrianka hotová.
Hotovú hrianku môžeme podľa chuti ozdobiť kečupom.