dreamstime
StoryEditor

Na raňajky, olovrant, ale aj večeru. Pripravte si hrianky podľa VYLEPŠENÉHO receptu

12.06.2021, 00:45
Recepty a tipy
Čo je lepšie ako stará, obľúbená pochúťka v novom šate?

Potrebujete:

  • plátky chleba
  • slnečnicový olej
  • syr Eidam
  • cesnak
  • podľa chuti kečup​

Postup:

  1. Na panvicu nalejeme 2 lyžice oleja. Teplotu nastavíme na 120°C a chlieb usmažíme z oboch strán. Niekto má rád hrianky viac osmažené, iný menej, preto je toto rozhodnutie len na Vás.
  2. Aby aj na malom množstve tuku bola hrianka poriadne upečená po celej ploche, je dobré položiť na ňu obracačku. Pri otáčaní olej už nepridávame. 
  3. Z panvice hrianku preložíme na pracovnú dosku, kde po celej ploche chleba rozotrieme 1/2 strúčika cesnaku. Na vrchnú časť položíme syr a preložíme späť na panvicu. 
  4. Priklopíme pokrievku a čakáme, až sa syr roztečie. Tým je hrianka hotová. 
  5. Hotovú hrianku môžeme podľa chuti ozdobiť kečupom. 

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 16:49