kuchynalidla.sk
StoryEditor

Oslaďte si život! Pripravte si ananásový pohár s našľahaným kokosovým krémom

31.05.2021, 11:00
Recepty a tipy
Ľahký a svieži letný recept, ktorý bude chutiť naozaj každému!

Potrebujeme:

Pšenová vrstva:

150g pšena, 50g strúhaného kokosu, 400ml kokosového mlieka, 50g medu

Krémová vrstva:

500g plnotučného kokosového mlieka (tuhá časť), 250g mascarpone, 40g medu, 50g strúhaného kokosu, 40ml tuzemáku 

Ananásová vrstva:

1 čerstvý ananás, šťava z 1/2 citróna, 40g medu, 1 hrsť čerstvej mäty

Postup:

Pšeno prepláchneme a zmiešame s ním nastrúhaný kokos a kokosové mlieko. Varíme približne 10 minút do zhustnutia. Potom necháme vychladnúť a následne ochutíme medom. 

Vyšlaháme si tuhú časť kokosového mlieka spolu s mascarpone a medom. Pridáme kokos, tuzemák a chvíľku šľaháme až do spojenia.

Očistený ananás nakrájame na menšie kúsky, zmiešame s citrónovou šťavou, medom a nasekanými lístkami mäty.

Pšenovou vrstvou, krémovou vrstvou a ananásovou vrstvou naplníme na striedačku veľký pohár. Ukončíme to ananásovou vrstvou.

Dozdobíme hoblinkami kokosu alebo mandľovými lupienkami. 

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. november 2024 01:22