Potrebujeme:
Pšenová vrstva:
150g pšena, 50g strúhaného kokosu, 400ml kokosového mlieka, 50g medu
Krémová vrstva:
500g plnotučného kokosového mlieka (tuhá časť), 250g mascarpone, 40g medu, 50g strúhaného kokosu, 40ml tuzemáku
Ananásová vrstva:
1 čerstvý ananás, šťava z 1/2 citróna, 40g medu, 1 hrsť čerstvej mäty
Postup:
Pšeno prepláchneme a zmiešame s ním nastrúhaný kokos a kokosové mlieko. Varíme približne 10 minút do zhustnutia. Potom necháme vychladnúť a následne ochutíme medom.
Vyšlaháme si tuhú časť kokosového mlieka spolu s mascarpone a medom. Pridáme kokos, tuzemák a chvíľku šľaháme až do spojenia.
Očistený ananás nakrájame na menšie kúsky, zmiešame s citrónovou šťavou, medom a nasekanými lístkami mäty.
Pšenovou vrstvou, krémovou vrstvou a ananásovou vrstvou naplníme na striedačku veľký pohár. Ukončíme to ananásovou vrstvou.
Dozdobíme hoblinkami kokosu alebo mandľovými lupienkami.