Potrebujeme:
3 lyžice olivového oleja, 1 lyžica dijonskej horčice, 1 lyžica čerstvého nastrúhaného zázvoru, 1 veľký zemiak, 3 veľké červené repy, morská soľ, čierne korenie, 4 lyžice kyslej smotany, čerstvá petržlenová vňať
Postup:
Do veľkého hrnca pridáme olivový olej a necháme ho zohriať. Keď bude olej horúci, pridáme lyžicu dijonskej horčice a nastrúhaný zázvor. Restujeme, kým zázvor nezačne intenzívne rozvoniavať. Potom pridáme očistený a na malé kocky nakrájaný zemiak a hrniec prikryjeme. Zatiaľ si očistíme repu, pokrájame a vložíme ju k zemiaku do hrnca. Podlejeme suroviny tak, aby boli celé ponorené vo vode a varíme ich pod pokrievkou približne 40 minút. Keď je zelenina mäkká, rozmixujeme ju na hladký krém. Dochutíme soľou a korením podľa svojej chuti.
Krém podávame ozdobený kyslou smotanou a posekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.