kuchynalidla.sk
StoryEditor

Krémová cesnaková polievka, ktorú miluje každý z nás. Hotovú ju máte za pár minút!

26.05.2021, 07:00
Recepty a tipy
Existuje mnoho moderných receptov, no staré dobré klasiky snáď nikdy neomrzia. Pripravte si chutnú krémovú cesnačku, ktorou nikdy nič nepokazíte!

Potrebujeme:

500g zemiakov, 1 hlavička cesnaku, olivový olej, 3 lyžice masla, morská soľ, čierne korenie, 1,5l zeleninového vývaru, 250ml smotany na šľahanie, 1 francúzska bageta, čerstvá pažítka

Postup:

Zemiaky si očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Cesnak ošúpeme a nakrájame na drobno. Do väčšieho hrnca pridáme trošku olivového oleja a 1 lyžicu masla. Počkáme, kým sa maslo rozpustí a potom pridáme na drobno nakrájaný cesnak. Restujeme cesnak kým nebude do zlatista opečený, potom pridáme do hrnca nakrájané zemiaky, 1,5l vývaru, soľ a korenie. Varíme pod pokrievkou na miernom ohni až kým zemiaky nezmäknú.

Uvarenú polievku rozmixujeme pomocou ponorného mixéra, alebo si pripravenú polievku prelejeme do klasického a rozmixujeme. Rozmixovanú zmes vrátime naspäť do hrnca a pridáme 250ml smotany. Pridáme 1 lyžicu masla a necháme prejsť varom.

Medzitým si nakrájame francúzsku bagetu na tenké kolieska a zľahka ju opečieme na rozohriatej panvici so zvyšnou lyžicou masla. 

Polievku podávame ozdobenú nasekanou pažítkou a s do zlatista opečenou bagetou. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. máj 2024 05:07