Potrebujeme:
1 malý karfiol, 2 stredne veľké zemiaky, 1l kuracieho vývaru, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, olivový olej, 1/2 pohára strúhaného syra, morská soľ, čierne korenie mleté, krutóny
Postup:
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Karfiol si rozdelíme na ružičky a spolu s nakrájanými zemiakmi ich vložíme do hrnca, zalejeme vývarom a privedieme do varu.
Cesnak a cibuľu si ošúpeme a nakrájame na drobno. Na panvici rozhrejeme trochu olivového oleja a cesnak s cibuľou jemne opražíme. Opražený cesnak s cibuľou pridáme do vriacej polievky a varíme na miernom ohni s pokrievkou. Keď zelenina zmäkne, polievku si rozmixujeme ponorným tyčovým mixérom. Do horúcej polievky pridáme strúhaný syr a miešame, kým sa syr nerozpustí.
Na záver dochutíme soľou a korením a dozdobíme krutónmi podľa potreby.