
Potrebujeme:
Na korpus:
4 vajcia
štipku soli
120 g práškového cukru
120 g kryštálového cukru
1 balenie vanilkového cukru
150 ml slnečnicového oleja
100 ml horúcej vody
240 g hladkej múky
1 balenie prášku do pečiva
Na krém:
500 g mäkkého tučného tvarohu
400 ml 40 % smotany na šľahanie
5 PL práškového cukru
1 balenie vanilkového cukru
Na dokončenie
asi 20 g čučoriedkového džemu
asi 500 g čučoriedok
jedlé kvietky
Postup:
1. Vysokú tortovú formu vymažeme maslom a posypeme hrubou múkou. Bielky oddelíme od žĺtkov a so štipkou soli vyšľaháme do hustej peny. Postupne, za stáleho miešania, pridávame po lyžiciach práškový cukor a vyšľaháme pevný sneh.
2. Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom, postupne pridáme olej a horúcu vodu. Pomocou stierky zľahka primiešame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom. Na záver vmiešame bielkovú zmes do žĺtkovej. Cesto vlejeme do pripravenej formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 °C asi 40 minút. Po upečení korpus vyklopíme a necháme vychladnúť.
3. Smotanu vyšľaháme spoločne s oboma cukrami dotuha. Tvaroh našľaháme a potom do neho stierkou vmiešame vyšľahanú smotanu. Podľa chuti dosladíme.
4. Vychladnutý korpus vodorovne rozkrojíme, spodnú polovicu potrieme čučoriedkovým džemom, tvarohovým krémom, poukladáme čučoriedky a priklopíme druhým korpusom. Celú tortu potom potrieme krémom, ktorý uhladíme stierkou. Boky torty opatrne obložíme celými čučoriedkami. Zostatok krému dáme do cukrárskeho vrecka a nastriekame ozdobne na tortu. Dozdobíme čučoriedkami a jedlými kvetinami.