dreamstime
StoryEditor

Pripravte si zemiaky tak, ako ich nepoznáte. Zárukou je tento VYLEPŠENÝ recept

19.05.2021, 00:01
Recepty a tipy
Nevyžadujú zložitú prípravu, sú chutné, lacné, hodia sa ako príloha aj ako hlavné jedlo. A všetci ich majú radi.

Potrebujeme na 4 porcie:

4 väčšie zemiaky
100 g údenej šunky
100 g syra čedar
kyslú smotanu
jarnú cibuľku
petržlenovú vňať
maslo
čierne mleté korenie
soľ

Postup:

Zemiaky umyjeme a v šupke a asi z 2/3 predvaríme. Necháme vychladnúť, vrch zemiaka odkrojíme, vnútro vydlabeme lyžičkou alebo špeciálnou škrabkou a nakrájame na malé kúsky. Pridáme nasekanú cibuľku, na kocky nakrájanú šunku, nastrúhaný syr, soľ, korenie, 2-3 PL smotany a premiešame. Vydlabané zemiaky poukladáme na grilovaciu tácku, osolíme, dovnútra položíme kúsok masla, naplníme pripravenou zmesou a pod grilom zapečieme. Na hotové zemiaky dáme lyžičku smotany, posypeme syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tip: Plnené zemiaky môžeme zabaliť do alobalu a tak ugrilovať.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
22. november 2024 09:47