Potrebujeme na 4 porcie:
4 väčšie zemiaky
100 g údenej šunky
100 g syra čedar
kyslú smotanu
jarnú cibuľku
petržlenovú vňať
maslo
čierne mleté korenie
soľ
Postup:
Zemiaky umyjeme a v šupke a asi z 2/3 predvaríme. Necháme vychladnúť, vrch zemiaka odkrojíme, vnútro vydlabeme lyžičkou alebo špeciálnou škrabkou a nakrájame na malé kúsky. Pridáme nasekanú cibuľku, na kocky nakrájanú šunku, nastrúhaný syr, soľ, korenie, 2-3 PL smotany a premiešame. Vydlabané zemiaky poukladáme na grilovaciu tácku, osolíme, dovnútra položíme kúsok masla, naplníme pripravenou zmesou a pod grilom zapečieme. Na hotové zemiaky dáme lyžičku smotany, posypeme syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tip: Plnené zemiaky môžeme zabaliť do alobalu a tak ugrilovať.